Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 25.09.2009
(25.09.2009)

Asanare pirotehnica in localitatea Voronet
(24.06.2009, ora 18.30)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei bombe explozive de aruncator, calibrul 82 mm, in curtea numitului Ioan O., din localitatea Voronet.
Proprietarul, in timp ce facea sapaturi cu un buldoexcavator, a descoperit un obiect suspect. Acesta a sesizat lucratorii postului de politie care s-au deplasat la fata locului si au constatat ca este vorba de un proiectil. Imediat a fost anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si au asigurat zona respectiva pana la sosirea profesionistilor.
Pirotehnistii au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri luand masuri de evacuare a populatiei din zona.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat o bomba exploziva de aruncator calibrul 82 mm, provenind din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnistii au facut un instructaj cu cetatenii pentru ca, in eventualitatea executarii altor lucrari sa sesizeze lucratorii postului local de Politie sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta prin numarul unic de urgenta 112, in vederea acordarii de asistenta tehnica de specialitate.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta si depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, la ora 21.20, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO