Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.09.2009
(27.09.2009)

Asanare pirotehnica in localitatea Galanesti
(25.06.2009, ora 12.35)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei grenade de mana ofensiva, in curtea numitului Traian C., din localitatea Galanesti.
Proprietarul, in timp ce facea sapaturi la fundatia unui beci, a descoperit un obiect suspect. Acesta a sesizat lucratorii postului de politie care s-au deplasat la fata locului si au constatat ca este vorba de o grenada. Imediat a fost anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si au asigurat zona respectiva pana la sosirea profesionistilor.
Pirotehnistii au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri luand masuri de evacuare a populatiei din zona.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat o grenada de mana ofensiva, provenind din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnistii au facut un instructaj cu cetatenii pentru ca, in eventualitatea executarii altor lucrari sa sesizeze lucratorii postului local de Politie sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta prin numarul unic de urgenta 112, in vederea acordarii de asistenta tehnica de specialitate.
Grenada a fost transportata in conditii de maxima siguranta si depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, la ora 16.35, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.


Incendiu in localitatea Balaceana
(25.09.2009, ora 22.33)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Balaceana au intervenit cu doua autospeciale, o cisterna si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Floarei R., din localitatea Balaceana.
La sosirea echipajelor ardeau sura si adapostul de animale, construite din lemn, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.35.
Au ars sura si adapostul de animale pe o suprafata de 72 mp, circa 1,5 tone furaje. S-au degradat circa 500 kg cereale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza jocului cu focul a minorului P.G. (5 ani).
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 10.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.
Incendiu in localitatea Solca
(26.09.2009, ora 02.51)

Garda de interventie Solca a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mihai B., din localitatea Solca.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la acoperisul adapostului de animale, depozitul de furaje si acoperisul unei magazii, existand pericolul de propagare la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.10.
Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de 96 mp, acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 80 mp, acoperisul unei magazii pe o suprafata de 40 mp, 5 mc cherestea si circa 6 t furaje (fan). S-au degradat peretii adapostului de animale pe o suprafata de 45 mp, peretii magaziei pe o suprafata de 36 mp, circa 4 t furaje si circa 5 mc cherestea.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect.
Pompierii au salvat casele de locuit, anexele invecinate si o vaca, in valoare de aproximativ 110.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 35.000 RON.
A fost salvata proprietara, Parascheva B. (73 ani) care, la sosirea pompierilor, era cazuta in adapostul de animale incercand sa salveze vaca.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in comuna Slatina
(26.09.2009, ora 13.00)

Detasamentul de pompieri Falticeni si Garda de interventie Gura Humorului au intervenit cu patru autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu de litiera (padure de molid si pin) din localitatea Slatina. In sprijinul pompierilor au venit 80 muncitori ai Ocolului Silvic Malini, 40 cetateni din comuna Slatina si o grupa de jandarmi de la Sectia de Jandarmi Falticeni .
La sosirea fortelor incendiul se manifesta pe o suprafata de circa 2 hectare de litiera, existand pericolul de propagare la 10 hectare de padure invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 17.20, in limitele gasite.
Au ars 2 hectare de litiera padure rasinoase.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui foc in aer liber lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat 10 hectare padure, in valoare de aproximativ 1.000.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO