Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 12.10.2009
(12.10.2009)

Incendiu in orasul Cajvana
(11.10.2009, ora 19.17)
Garda de Interventie Solca impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cajvana au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Viorel N., din orasul Cajvana, str. Principala.
La sosirea echipajelor ardeau acoperisul casei de locuit (locuinta P+1, cu un magazin la parter), magazia de lemne si acoperisul bucatariei de vara, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.57.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 160 mp, magazia de lemne pe o suprafata de circa 15 mp, acoperisul bucatariei de vara pe aproximativ 30 mp, mobilier, electrocasnice si textile. S-au degradat bunuri casnice si peretii casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un conductor electric defect.
Pompierii au reusit sa salveze casa proprietarului, magazinul si locuinta invecinata in valoare de aproximativ 200.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 70.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Interventie pentru evacuarea apei in municipiul Suceava
(12.10.2009, ora 01.41)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si doua motopompe pentru evacuarea apei rezultata in urma unei inundatii, in municipiul Suceava, str. Aleea Venus.
Inundatia s-a produs din cauza unei defectiuni la apometrul de pe conducta principala de apa rece, la intrarea in Punctul Termic. La sosirea pompierilor apa era revarsata pe strazi, avand aproximativ 25-30 cm adancime, fiind preluata cu greu de canalele pentru ape pluviale.
S-a trecut la inchiderea vanei de pe conducta principala de la intrarea in Punctul Termic si decolmatarea canalelor pentru colectarea apelor pluviale cu mijloacele de prima interventie.
Misiunea s-a incheiat, fara incidente, la ora 03.07.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO