Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.10.2009
(14.10.2009)

Ziua Portilor Deschise
(14.10.2009)

Potrivit rezolutiilor adoptate de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, s-a stabilit ca a doua zi de miercuri, din luna octombrie, sa fie desemnata Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor si pregatirea impotriva dezastrelor.
Anul acesta, Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale este sarbatorita astazi, 14 octombrie. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, care actioneaza atat pentru prevenirea situatiilor de urgenta, cat si pentru inlaturarea efectelor produse de acestea, punand pe primul plan salvarea de vieti omenesti, a organizat Ziua Portilor Deschise. Astfel, s-au desfasurat activitati de informare si constientizare a populatiei privind riscurile generatoare de dezastre naturale, precum si reguli de comportare in cazul producerii acestora. S-au prezentat mijloacele de interventie in caz de dezastre naturale si modul de folosire al acestora.
Ne-am bucurat de o prezenta numeroasa a copiilor iar ei, la randul lor, s-au bucurat asistand la exercitii demonstrative, proband tehnica de lupta, urmarind filme specifice actiunii si, nu in cele din urma, fotografiindu-se cu pompierii.
Pe teritoriul judetului nostru, dintre riscurile naturale cele mai frecvent intalnite amintim inundatiile, alunecarile de teren, fenomenele meteo periculoase (inzapeziri, furtuni, ingheturi). Pentru diminuarea si reducerea efectelor provocate de astfel de dezastre naturale, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava sunt constituite echipe specializate pe diferite tipuri de risc care intervin atunci cand situatia o impune.
Va readucem la cunostinta faptul ca trebuie sa respectati in orice situatie toate sfaturile si ordinele date de autoritati, deoarece viata dumneavoastra are prioritate! Nu trebuie sa uitam niciodata ca prevenirea si respectarea legislatiei ne salveaza viata si bunurile.


Incendiu in localitatea Darmoxa
(14.10.2009, ora 00.35)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Brosteni au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un gater, din satul Darmoxa, orasul Brosteni.
La sosirea echipajelor ardea hala gatere, existand pericolul de propagare la un gater invecinat. La fata locului nu se aflau persoane, cladirea fiind dezafectata.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.00, in limitele gasite.
A ars hala gatere pe o suprafata de aproximativ 300 mp. Au mai ars 8 anvelope, motoare electrice, circa 5 mc lemn brut si circa 5 mc deseuri de material lemnos.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza nerespectarii normelor de taiere/sudura.
Pompierii au reusit sa salveze gaterul invecinat in valoare de aproximativ 500.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO