Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.10.2009
(16.10.2009)

Donatie autospeciala la Detasamentul de pompieri Radauti
(15.10.2009)

In anul 2007, in cadrul bunelor relatii pe care primaria Municipiului Radauti le avea cu Departamentul Seine et Marne din Franta, cu domnul Jean Calvet - presedintele consiliului general, cu sprijinul primarului Mihai Frunza, au avut loc discutii in vederea incheierii unui protocol de colaborare si pe linia securitatii de incendii in care sa fie angrenat Detasamentul de pompieri Radauti.
Astfel, s-a convenit ca in luna iulie a anului 2008, un grup de 9 pompieri, 5 militari si 4 voluntari sa execute un stagiu de pregatire privind tehnici de lucru cu focul si interventii de descarcerare si acordarea primului ajutor, la centrul de perfectionare a pompierilor salvatori Gurcy le Chatel.
In urma experientei acumulate in Franta, cei 5 militari pompieri (comandantul detasamentului si patru sefi de tura) au implementat un nou stil de munca adaptat noilor cerinte impuse. Au fost organizate noi baze de instructie - labirint de salvare, noi metode de lucru cu aparatele de respirat din dotare, tehnici de patrundere si salvare etc.
In luna septembrie a anului 2008, partea franceza a donat Garzii de interventie Vicovu de Sus o autospeciala de mica capacitate de apa (3.000 litri) pentru interventia la incendii de padure sau, indeosebi, in zonele greu accesibile.
In urma discutiilor din toamna anului 2008, cand s-a dorit infiintarea serviciilor SMURD, partea franceza s-a oferit sa sprijine activitatea de descarcerare prin gasirea unei autospeciale care sa intervina la accidentele rutiere, atat pentru incendii cat si pentru descarcerarea persoanelor si acordarea primului ajutor.
Astfel, in data de 15 octombrie 2009, a avut loc festivitatea de predare-primire a unei autospeciale, marca Renault, intr-un cadru festiv, la care au participat domnul subprefect Ionut Cretuleac, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava - colonel Ion Burlui, primarul municipiului Radauti - Aurel Olarean, comandantul Detasamentului de pompieri Radauti - locotenent colonel Sorin Popovici, distinsi invitati si partea franceza - reprezentata de Jean Calvet, pompieri francezi si colaboratori ai presedintelui consiliului general.
Speram ca autospeciala sa aduca un plus la interventia operativa (in gama de interventie mentionata) si speram, totodata, sa pastram stransa legatura ce s-a infaptuit intre Departamentul Seine et Marne si Detasamentul de pompieri Radauti.


Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(15.10.2009, ora 13.17)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala, din municipiul Vatra Dornei, str. Argestru.
La sosirea echipajelor ardea violent acoperisul magaziei de lemne (construita din lemn si acoperita cu tabla), existand pericolul de propagare la un depozit en-gross aflat in apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.50.
Au ars acoperisul magaziei si peretii acesteia pe o suprafata de aproximativ 80 mp, circa 20 mc lemn de foc, astereala depozitului si 20 de navete din PVC.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurcircuit provocat de un conductor electric defect.
Pompierii au reusit sa salveze depozitul en-gross in valoare de aproximativ 50.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Sadova
(16.10.2009, ora 04.32)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mircea R., din comuna Sadova, str. Principala.
La sosirea echipajelor ardea acoperisul atelierul de tamplarie (cu astereala din lemn si invelitoare din azbociment), existand pericolul de propagare la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.30.
A ars acoperisul atelierului pe o suprafata de aproximativ 40 mp, degradandu-se planseul constructiei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurcircuit provocat de un conductor electric defect.
Pompierii au reusit sa salveze cele doua case invecinate in valoare de aproximativ 400.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 5.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO