Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 16.10.2009
(16.10.2009)

Astazi, 16 octombrie 2009, a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, in prezenta prefectului Sorin Arcadie Popescu, ceremonia de predare-primire a comenzii si a drapelului de lupta al unitatii intre colonelul Costica Ungureanu, cel care, in ultimele 6 luni a asigurat interimatul la conducerea unitatii, si colonelul Ion Burlui.
Domnul colonel Costica Ungureanu s-a pensionat incheind astfel o cariera de 31 de ani. Desi a condus destinele inspectoratului doar jumatate de an, cariera domnului colonel Costica Ungureanu este impresionanta, fiind inceputa in anul 1981, ca ofiter la Bateria Radiotehnica, Divizionul I Rachete Antiaeriene din Regimentul 15 Hunedoara, institutie in care a mai ocupat functiile de comandant grup I radiotehnic, comandant baterie radiotehnica, loctiitor al comandantului, sef birou Educatie si Cultura si sef de stat major al Regimentului.
In anul 1999 se muta, la cerere, la Inspectoratul de Protectie Civila judetean Hunedoara urmand ca, peste numai un an, sa vina pe aceeasi functie la institutia similara din judetul Suceava.
Incepand cu 15 decembrie 2004 devine sef serviciu al Compartimentului protectie civila la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, functie pe care o exercita pana in luna aprilie a anului 2009 cand, dupa iesirea la pensie a colonelului Lucel Lulciuc, preia interimatul la conducerea unitatii.
Calitatile sale profesionale si personale au facut ca, de-a lungul carierei, sa obtina rezultate bune si foarte bune, activitatea sa fiind incununata cu succes. Nu in ultimul rand, calitatea sa umana l-a facut un coleg respectat si indragit.
Pana la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea functiei de inspector sef, a fost imputernicit la comanda unitatii domnul colonel Ion Burlui.
La varsta de 48 de ani, domnul colonel Ion Burlui are o experienta bogata, incepandu-si cariera in urma cu 26 de ani, in anul 1983, cand a terminat ca sef de promotie Facultatea de Pompieri Bucuresti. Proaspatul absolvent si-a continuat studiile absolvind in anul 1990 Facultatea de Management, Academia de Studii Economice Bucuresti, in cadrul careia a urmat si alte specializari postuniversitare. In prezent este doctorand in anul II la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava.
Dupa o perioada de 4 ani petrecuta ca ofiter instructor in cadrul Facultatii de Pompieri Bucuresti, in anul 1987 vine la Grupul de Pompieri Suceava (actualul Inspectorat pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava) unde a inceput ca loctiitor al comandantului de companie, avansand treptat si ocupand functii precum comandant de companie, sef birou, adjunct al comandantului pentru logistica si sef serviciu, din anul 2007 ocupand functia de prim adjunct al inspectorului sef.
Le uram succes amandurora, fiecare pe noul sau drum !

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO