Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 23.10.2009
(23.10.2009)

Incendiu in municipiul Falticeni
(22.10.2009, ora 21.19)

Garda de Interventie Siret si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Balcauti si Calafindesti au intervenit cu sase autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile S., din comuna Balcauti.
La sosirea echipajelor ardeau cu flacara deschisa depozitul de furaje si o bucatarie anexa, existand pericolul de propagare la casa de locuit si alte doua gospodarii invecinate. Toate constructiile din gospodarie erau din lemn, acoperite cu azbociment.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.15.
Au ars adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de aproximativ 170 mp, bucataria de vara pe o suprafata de 40 mp, aproximativ 4 tone de fan, 600 baloti de paie si circa 3 mc lemn de foc. S-au degradat peretii casei de locuit, un motor electric, un motofierastrau si un aparat de sudura.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs prin efect termic al curentului electric din cauza aparatului de sudura lasat sub tensiune, nesupravegheat.
Pompierii au salvat 6 animale mari, 30 de pasari, casa de locuit si cele doua gospodarii invecinate, in valoare de aproximativ 250.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 60.000 RON.
Din fericire, nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO