Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.10.2009
(28.10.2009)

Incendiu in comuna Ostra
(28.10.2009, ora 05.55)

Garda de Interventie Gura Humorului si Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Ostra si Stulpicani au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Nicolae N., din comuna Ostra.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau acoperisul si interiorul casei de locuit, o constructie ce ingloba baia, bucataria si un hol, o anexa si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie si o casa invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 09.00.
Au ars acoperisul si interiorul casei pe o suprafata de 60 mp, acoperisul si interiorul baii, bucatariei si holului pe o suprafata de circa 20 mp, anexa pe o suprafata de 28 mp, adapostul de animale pe o suprafata de 60 mp. Au mai ars 7 tone de fan, 2 metri cubi lemn de constructie, articole de imbracaminte, obiecte de mobilier si documente personale, degradandu-se peretii interiori ai casei, circa 2 metri cubi lemn de foc, doua drujbe, un motor electric si aparatura electrocasnica. In incendiu au pierit un cal si 10 pasari.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.
Pompierii au salvat restul anexelor gospodaresti si casa invecinata, in valoare de aproximativ 110.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 100.000 RON.
Din fericire, nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO