Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 01.11.2009
(01.11.2009)

Incendiu in municipiul Falticeni
(30.10.2009, ora 15.14)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala cu obiect de activitate productia de mobilier, in municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau cabina de lacuit si tunelul de uscare din sectia de montaj si lacuire, existand pericolul de propagare la acoperisul cladirii, prin instalatia de exhaustare.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.00, in limitele gasite.
Au ars 4 paleti transportori si 4 piese de mobilier, degradandu-se cabina de lacuit si tunelul de uscare pe o suprafata de aproximativ 45 mp, instalatia termica a acestora, cabluri si echipamente electrice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric provocat de o lampa de iluminat lasata sub tensiune.
Pompierii au salvat sectia de produse finite si piese de mobilier, in valoare de aproximativ 1.500.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in municipiul Suceava
(30.10.2009, ora 19.57)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o garsoniera ce apartine Primariei municipiului Suceava (chirias Romeo P.), pe str. Lazar Vicol, bloc E37.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau materiale textile si mobilier, existand pericolul de propagare la intreaga garsoniera.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.35, in limitele gasite.
Au ars obiecte de mobilier si aproximativ 20 kg de materiale textile (covoare, paturi, s.a.), degradandu-se planseul si peretii locuintei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza foc deschis in spatii deschise (flacara provenita de la o lumanare lasata aprinsa si nesupravegheata).
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 2.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Breaza
(01.11.2009, ora 05.33)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Breaza au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Radu M., din comuna Breaza, str. Paraul Negrii.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea acoperisul bucatariei de vara, existand pericolul de propagare la casa de locuit si restul anexelor gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.35.
A ars acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de 24 mp, degradandu-se tavanul si peretii portanti.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unor scantei provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexe, in valoare de aproximativ 110.000 RON, pagubele estimate fiind de circa 6.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO