Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 09.11.2009
(09.11.2009)

Asanare pirotehnica in comuna Izvoarele Sucevei
(08.11.2009, ora 08.00)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de lt.col. Anton Cristinel, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea a doua lovituri acuplate cu proiectil exploziv, calibrul 76 mm, in zona de frontiera a comunei Izvoarele Sucevei.
Elementele de munitie au fost descoperit de catre un cetatean pe proprietatea sa. Acesta a anuntat lucratorii Sectorului Politie de Frontiera Izvoarele Sucevei care au asigurat paza zonei pana la sosirea echipei pirotehnice.
La sosirea echipajului s-a securizat zona si s-au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri. In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat doua lovituri acuplate cu proiectil exploziv, calibrul 76 mm, provenind din Al Doilea Razboi Mondial, echipate cu focos, in perfecta stare de functionare.
Misiunea de asanare a fost complexa si riscanta deoarece, in tot acest timp exista pericolul ca la cel mai mic soc sau manevrare gresita sa explodeze, punand in pericol vietile oamenilor pe o raza de aproximativ 500 m .
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, la ora 14.10, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO