Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in localitatea Spataresti
(05.02.2008)

(04.02.2008, orele 12.50)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Spataresti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinţa cetateanului Ionel A. din localitatea Spataresti, comuna Fantana Mare.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la bunurile casnice din interiorul bucatariei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexe. S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu o teava de stingere apoi la inlaturarea efectelor negative ale evenimentului.
Incendiul a fost lichidat la orele 13.15.
Au ars: un pat, un covor, un televizor si doua usi.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a alimentarii sistemului de incalzire cu combustibil neadecvat (benzina) .
Salvari: casa de locuit si anexele gospodaresti.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca. 1200 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Asanare pirotehnica in localitatea Gura Humorului
(04.02.2008, orele 12.50)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru o asanare pirotehnica in cimitirul din orasul Gura Humorului.
La sosirea garzii de interventie s-au identificat un ampenaj de bomba exploziva calibrul 82 mm si un ampenaj de bomba exploziva calibrul 120 mm. Echipa pirotehnica a trecut la ridicarea, transportul si depozitarea provizorie a celor doua ampenaje de bombe explizive. Aceste ampenaje sunt elemente pentru stabilitatea de traiectorie a bombelor, in momentul gasirii acestora nu prezentau un pericol pentru populatie.
Actiunea a fost incheiata la orele 14.45.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.Incendiu in municipiul Suceava
(04.02.2008, orele 22.53)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu sapte autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un agent economic cu activitate de prelucrare a lemnului din municipiul Suceava.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la un tablou electric de la o presa hidraulica, instalatia hidraulica si motoarele acesteia, un luminator si bitumul de la plafonul superior, existand pericolul de propagare la intreaga sectie de prelucrare. S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu o teava generatoare de spuma, doua tevi de refulare a apei pentru stingere si doua tevi pentru protectie, apoi la inlaturarea efectelor negative ale evenimentului.
Incendiul a fost lichidat in data de 05.02.2008, orele 00.43.
Au ars: cablajul din tabloul electric, uleiul hidraulic din cuva presei cca. 30l, bobinajul motoarelor presei hidraulice, luminatorul policarbonat cca. 40 mp, bitum pluvitec pe cca. 10 mp.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a unui aparat de conectare-pornire-oprire defect, fapt ce a dus la producerea unui scurtcircuit electric care a favorizat aprinderea materialelor combustibile din vecinatate (mase plastice).
Salvari: constructia, utilajele si bunurile semifabricate.
Pagube: din primele estimari ale conducerii agentului economic, cca. 30000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Baltaru Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO