Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.12.2009
(13.12.2009)


Incendiu in localitatea Gheoghiteni
(11.12.2009, ora 16.54)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un arhondaric (cladire cu spatii de cazare) ce apartine Manastirii cu hramul ā€˛Acoperamantul Maicii Domnuluiā€¯, din satul Gheorghiteni, comuna Dorna Arini.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau acoperisul si incaperile de la parterul cladirii (construita din lemn, cu acoperis si structura din lemn si invelitoare din tabla), existand pericolul de propagare la anexele gospodaresti si casele de locuit din imediata apropiere. Cladirea a fost evacuata la timp, nefiind puse in primejdie vieti omenesti.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.30, in limitele gasite. .
Au ars acoperisul si incaperile de la parter pe o suprafata de aproximativ 10 mp, mobilier si bunuri de uz casnic.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierii au salvat anexele gospodaresti si casele invecinate, in valoare de aproximativ 300.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(11.12.2009, ora 21.33)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu trei autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dumitru P., din municipiul Vatra Dornei, str. Nichituseni.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea casa de locuit (parter + mansarda), construita din lemn, pe astereala din lemn si invelitoare din dranita, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.40, in limitele gasite. .
Au ars acoperisul si 4 camere de la mansarda pe o suprafata de aproximativ 80 mp, mobilier, bunuri de uz casnic, electrocasnice si acte personale. S-au degradat camerele de la parterul constructiei si mobilierul aferent.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele invecinate, in valoare de aproximativ 300.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 15.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO