Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 15.12.2009
(15.12.2009)

Incendiu in comuna Vadu Moldovei
(14.12.2009, ora 12.59)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vadu Moldovei au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Daniel D., din comuna Vadu Moldovei.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau acoperisurile a doua case de locuit (apartinand aceluiasi proprietar), existand pericolul de propagare la un magazin si anexe gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.05, in limitele gasite. .
Au ars acoperisurile imobilelor pe o suprafata de aproximativ 120 mp, respectiv 100 mp, bunuri casnice si actele firmei. S-au degradat peretii portanti si alte bunuri casnice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casele de locuit, magazinul, anexele gospodaresti si un autoturism (VW Sharan), in valoare de aproximativ 300.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 20.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Vama
(14.12.2009, ora 14.53)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui automotor seria AM 783, ce apartine Depoului Suceava Nord – R.T.F.C. Iasi, pe raza comunei Vama, la Km 100+100.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea postul nr.1 de conducere al automotorului, existand pericolul de propagare la intreg vehiculul feroviar si casele din imediata apropiere. In automotor se aflau 9 persoane adulte si 3 copii, care au fost evacuati la timp, fara ca viata lor sa fie pusa in pericol.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.15, in limitele gasite. .
Au ars izolatia termica si fonica (din prefabricate) din postul nr.1 de conducere, peretii despartitori (din lemn), circa 100 litri de motorina din rezervor si documente de identitate ale mecanicului. S-au degradat geamurile si parbrizurile frontale, panoul de comanda, instalatia electrica, rezervorul de motorina si doua treimi din compartimentul calatorilor.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs prin efect termic din cauza tevii de esapament, supraincalzita, neprotejata corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat postul nr.2 de conducere al automotorului si casele din apropiere, in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 8.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO