Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 20.12.2009
(20.12.2009)

Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(18.12.2009, ora 13.31)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Nicolae M., din municipiul Campulung Moldovenesc.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau bunuri casnice din doua incaperi si hol, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.50. .
Au ars mobilier, aparatura electrocasnica, materiale textile, imbracaminte si circa 150 kg de cereale, s-au degradat peretii casei si planseul.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit favorizat de un cablu electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit si gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 160.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 12.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.


Degajare sloiuri de gheata in municipiul Vatra Dornei
(19.12.2009, ora 08.42)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Detasamentul de pompieri Vatra Dornei impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vatra Dornei sub conducerea primarului, echipaje din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi si specialisti de la Sistemul de Gospodarire a Apelor au intervenit cu trei autospeciale si patru autoutilaje pentru deblocarea albiei raului Bistrita. Datorita temperaturilor scazute, pe raul Bistrita s-a format un strat de naboi compact, pe circa 1000 m, opturand albia raului, fapt ce a dus la inundarea a trei terenuri agricole (fanete). Exista pericolul iminent de inundare a trei locuinte din apropiere.
Echipajele de pompieri au intervenit pentru protejarea celor trei gospodarii prin ridicarea unui dig, din saci cu nisip, pe o lungime de 115 m si la degajarea aglomerarilor de gheata din albia raului.
Interventia a fost incheiata la orele 17.00.
In continuare se monitorizeaza locatia pentru evitarea altor situatii de urgenta.


Incendiu in localitatea Gemenea
(19.12.2009, ora 22.48)

Garda de interventie Gura Humorului a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate cu profil comercial (magazin), din localitatea Gemenea, comuna Stulpicani.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau peretii interiori si planseul pe o suprafata de 10 mp, existand pericol de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.45, in limitele gasite. .
Au ars peretii interiori si planseul pe o suprafata de 10 mp si bunuri.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs prin efect termic de la o soba supraincalzita.
Pompierii au salvat constructia societatii si bunurile din interior, in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Gemenea
(19.12.2009, ora 23.35)

Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Stulpicani au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ioan B., din localitatea Gemenea, comuna Stulpicani.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau acoperisul locuintei si anexele pe o suprafata de 200 mp, fara pericol de propagare.
Incendiul a fost lichidat la ora 08.10. .
Au ars acoperisul imobilului, bucataria de vara pe o suprafata de 30 mp, adapostul de animale, pe o suprafata de 8 mp, o magazie si circa 25 mc lemn de foc.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit favorizat de conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 70.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 27.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Colacu
(20.12.2009, ora 00.00)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Adrian B., din localitatea Colacu, comuna Fundu Moldovei.
La sosirea echipajelor la locul interventiei incendiul se manifesta la acoperisul locuintei si adapostului de animale (corp comun) construit din lemn, cu invelitoare din azbociment, existand pericol de propagare la intreg imobilul, adapostul de animale si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.45. .
Au ars acoperisul casei si anexei pe o suprafata de 100 mp si circa 2,5 t furaje (fan).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs prin efect termic de la cosul de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, adapostul de animale si gospodaria invecinata in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 45.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO