Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 22.12.2009
(22.12.2009)

Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(21.12.2009, ora 19.41)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Petrica C., din municipiul Campulung Moldovenesc.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea mansarda, formata din trei camere si un hol, existand pericolul de propagare la intreg imobilul si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.40. .
Au ars mansarda, construita din lemn, pe o suprafata de 80 mp, mobilier si materiale textile, s-au degradat peretii casei si instalatia electrica.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere (flacara) pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat constructia si locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 105.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Rasca
(22.12.2009, ora 04.53)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Rasca si Bogdanesti au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mihai A., din localitatea Rasca.
La sosirea echipajelor la locul interventiei incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, existand pericol de propagare la anexe si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.45. .
A ars acoperisul cladirii, construit din lemn cu invelitoare din sindrila, pe o suprafata de 100 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele si gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 50.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 6.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier in localitatea Danila
(22.12.2009, ora 08.21)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un modul SMURD ( un echipaj de descarcerare si un echipaj de salvare) la un accident rutier produs in localitatea Danila, comuna Darmanesti.
Ajunsi la fata locului s-a constatat ca in urma coliziunii dintre doua autoturisme (marca Audi si VW Golf) au rezultat 4 victime incarcerate. Echipajele profesioniste au izolat si balizat zona, au descarcerat victimele si le-au acordat primul ajutor medical, impreuna cu lucratorii Serviciului Judetean de Ambulanta.
S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterii si verificarea eventualelor scurgeri de carburanti si lubrifianti).
Victime ale accidentului: S.D. (34 ani), C.V. (56 ani), P.B. (22 ani) – raniti si P.E. (12 ani) – decedata. Acestia au fost transportati la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO