Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 23.12.2009
(23.12.2009)

Incendiu in localitatea Negrileasa
(22.12.2009, ora 15.32)

Detatamentul de pompieri Campulung Moldovenesc, Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Stulpicani au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea ti stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Silvestru S., din localitatea Negrileasa, comuna Stulpicani.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau acoperitul casei de locuit ti garajul, existand pericolul de propagare la intreg imobilul ti anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.20. .
Au ars acoperitul locuintei pe o suprafata de 60 mp, garajul pe o suprafata de 32 mp, componente combustibile ale autoturismul Dacia aflat in interiorul garajului ti afumatoarea; s-a degradat plafonul etajului pe o suprafata de 60 mp ti peretii portanti.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din sistemul de incalzit (afumatoare).
Pompierii au salvat tura, adapostul de animale, anexele ti locuinta, in valoare de aproximativ 35.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 57.000 lei.
Nu au fost victime omenetti.

Incendiu in municipiul Radauti
(22.12.2009, ora 15.34)

Detatamentul de Pompieri Radauti ti Garzile de Interventie Siret ti Vicovu de Sus au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea ti stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala cu profil constructii, din municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor la locul interventiei incendiul se manifesta la acoperitul halei (planteul centralei termice), existand pericol de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 18,35. .
Au ars astereala din lemn a acoperitului centralei termice, pe o suprafata de 40 mp ti 20 mp planteu din lemn. S-au degradat acoperitul constructiei, pe o suprafata de 70 mp ti 80 mp pereti interiori.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic de la cotul de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat hala societatii (birouri, vestiare, dormitoare), in valoare de aproximativ 850.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 200.000 lei.
Nu au fost victime omenetti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO