Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.12.2009
(26.12.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 26.12.2009


Ca urmare a precipitatiilor din noaptea de 25 – 26.12.2009, din bazinul Dornelor, de aproximativ 15 l/mp, s-a pus in miscare aglomerarea de sloiuri de gheata formata pe raul Bistrita, in zona Argestru. Dupa un parcurs de aproximativ 500 m s-a blocat curgerea sloiurilor in dreptul unui pod, iar ca urmare a interventiei Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, cu cangi si cordite, dupa 40 de minute s-a repus in miscare.
Astfel au fost inundate 10 terenuri agricole si 8 curti gospodaresti fara ca apa sa intre in locuinte. Situatia a fost monitorizata permanent, de la fata locului, de militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, inca din ziua de 19.12.2009, care au alertat in timp oportun locuitorii caselor din zona inundabila pentru a preveni surprinderea acestora.
Grupa operativa a Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, echipa pirotehnica si Detasamentul de pompieri Vatra Dornei impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vatra Dornei si Detasamentul de Jandarmi Vatra Dornei intervin pentru restabilirea situatiei.
Au fost alarmate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din aval de municipiul Vatra Dornei, respectiv din localitatile Dorna Arini, Crucea si Brosteni care impreuna cu Grupa operativa a I.S.U. Suceava monitorizeaza miscarea sloiurilor pentru prevenirea unei situatii de urgenta.
A fost activat Grupul de suport tehnic din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta privind managementul situatiilor de urgenta produse de inundatie, sub conducerea prefectului judetului Suceava.
A fost informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt, pe toata perioada, privind evolutia situatiei.
La aceasta ora nivelul apei este in scadere, reducandu-se riscul de inundatie, aglomerarea de sloiuri fiind intre localitatile Crucea si Brosteni.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO