Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.12.2009
(27.12.2009)

Incendiu in localitatea Bucsoaia
(26.12.2009, ora 21.32)

Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Frasin au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Petru A., din localitatea Bucsoaia.
La sosirea echipajelor la locul interventiei incendiul se manifesta la etajul si acoperisul locuintei, existand pericolul de propagare la un imobil invecinat.
Incendiul a fost lichidat la ora 23.55. .
Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de 120 mp, peretii interiori de la etajul cladirii, pe o suprafata de 100 mp si elemente de mobilier. S-au degradat peretii exteriori de la etajul imobilului si obiecte electrocasnice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric de la un echipament de iluminat (ghirlanda) amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa invecinata, in valoare de aproximativ 40.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 100.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Neagra Sarului
(25.12.2009, ora 23.37)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Saru Dornei au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Dinu P., din localitatea Neagra Sarului, comuna Saru Dornei.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la mansarda imobilului si la o bucatarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.30. .
Au ars acoperisul constructiei pe o suprafata de 80 mp, o camera mansardata pe o suprafata de 16 mp si bunuri de uz casnic. S-a degradat planseul camerelor de la etaj.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat parterul si etajul imobilului, adapostul de animale si o bucatarie, in valoare de aproximativ 80.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 20.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(25.12.2009, ora 07.09)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la pensiunea lui Victor C., din municipiul Vatra Dornei.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea acoperisul pensiunii, existand pericolul de propagare la intreg imobilul.
Incendiul a fost lichidat la ora 09.05, in limitele gasite. .
A ars acoperisul constructiei pe o suprafata de 50 mp.
S-au degradat: planseul, pe o suprafata de 90 mp si peretii laterali, in proportie de 30%, de la camerele situate la etajul cladirii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric de la un echipament de iluminat (firma luminoasa) defect.
Pompierii au salvat pensiunea si obiecte de mobilier, in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 8.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.
Accident rutier in municipiul Suceava
(24.12.2009, ora 14.48)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un modul SMURD ( un echipaj de descarcerare si un echipaj de salvare) la un accident rutier produs in municipiul Suceava, str. Calea Unirii.
Ajunsi la fata locului s-a constatat ca in urma coliziunii dintre doua autoturisme (marca Toyota si BMW) a rezultat o victima incarcerata. Echipajele profesioniste au izolat si balizat zona, au descarcerat victima si i-au acordat primul ajutor medical, impreuna cu lucratorii Serviciului Judetean de Ambulanta.
S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterii si verificarea eventualelor scurgeri de carburanti si lubrifianti).
Victima a accidentului: I.V. (58 ani) – ranit. Acesta au fost transportat la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO