Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 08.01.2010
(08.01.2010)

Incendiu in comuna Arbore
(07.01.2010, ora 12.00)

Garda de Interventie Solca impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Arbore si Iaslovat au intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Nicolae B., din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul bucatariei si bunuri casnice din interior, existand pericolul de propagare la casa de locuit, alte anexe gospodaresti si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.15.
Au ars acoperisul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 30 mp, bunuri casnice (mobilier, frigider, televizor, aragaz, articole de imbracaminte) si documente personale. S-au degradat peretii bucatariei si circa 2 tone de porumb.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, provocat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat locuinta, anexele gospodaresti si casa invecinata in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 8.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Dolhesti
(08.01.2010, ora 03.16)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhesti au intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile T., din comuna Dolhesti.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei (construit pe astereala din lemn, cu invelitoare din tabla tip „Lindab”), existand pericolul de propagare la intreaga constructie si anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.35.
A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 120 mp, degradandu-se planseul
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat locuinta si anexele gospodaresti in valoare de aproximativ 300.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO