Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Evacuare apa in localitatea Scheia
(08.02.2008)

(07.02.2008, orele 17.35)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Scheia au intervenit cu trei autospeciale si doua motopompe pentru evacuarea apei de pe o portiune de drum pe DN 17 km 252, din localitatea Scheia.
La sosirea garzii de interventie, era inundata o portiune de drum, cca. 150 m, datorita apei provenite din precipitatii care nu se putea scurge deoarece rigolele si un podet erau colmatate cu material aluvionar.
S-a evacuat apa, iar pentru decolmatare au fost chemate in sprijin doua buldoexcavatoare si o autobasculanta de la agenti economici.
Interventia s-a incheiat in data de 08.02.2008 la orele 01.45.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Salvare de persoana in localitatea Ipotesti
(07.02.2008, orele 20.40)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ipotesti au intervenit cu o autospeciala si un modul SMURD pentru salvarea cetateanului Dragos H (69 ani), din localitatea Ipotesti.
La sosirea garzii de interventie, cetateanul era cazut intr-o groapa de cca. 4m adancime, sapata pentru consolidarea unui pod de trecere peste un parau.
Echipajul a salvat persoana folosind completul de salvare, dupa care a fost preluat de catre echipajul SMURD si transportat la Spitalul Judetean Suceava.
Interventia s-a incheiat la orele 21.10.


Incendiu in localitatea Volovat
(08.02.2008, orele 06.57)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna Garda de interventie Siret si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Volovat au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un agent economic cu activitate de panificatie din localitatea Volovat.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la asteriala din lemn a acoperisului, langa cosul de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la intreaga brutarie si moara invecinata.
Incendiul a fost lichidat la orele 07.20.
Au ars: cca. 2 mp asteriala din lemn a acoperisului.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de cosul de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile (asteriala din lemn) .
Salvari: brutaria si moara invecinata.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca. 200 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Baltaru Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO