Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.01.2010
(27.01.2010)

Incendiu in localitatea Balinesti
(26.01.2010, ora 09.18)

Garda de interventie Siret a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ilie S., din localitatea Balinesti, comuna Gramesti.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la acoperisul adapostului de animale (construit din lemn, cu invelitoare din azbociment), existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 10.40.
Au ars astereala din lemn a acoperisului, pe o suprafata de 30 mp si circa 4 tone furaje. S-au degradat circa 2 tone furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit, prin efect termic, din cauza sistemului de incalzit (soba fara acumulare de caldura), amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele in valoare de aproximativ 40.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 6.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Bogata
(26.01.2010, ora 10.27)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Baia au intervenit cu o autospeciala si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Gheorghe S., din localitatea Bogata, comuna Baia.
La sosirea echipajelor ardea acoperisul bucatariei, existand pericolul de propagare la locuinta si adapostul de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.45, in limitele gasite.
Au ars acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata de 20 mp si circa 1.000 kg furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierii au salvat un cal, locuinta si adapostul de animale in valoare de aproximativ 25.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 2.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Banesti
(26.01.2010, ora 12.20)

Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fantanele au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Elenei F., din localitatea Banesti, comuna Fantanele.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta in holul casei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.45.
Au ars mobilierul din lemn si materiale textile aflate in holul casei. S-au degradat peretii portanti si planseul holului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit, din cauza unei lumanari uitata aprinsa in holul casei.
Pompierii au salvat locuinta in valoare de aproximativ 15.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 2.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.
Incendiu in localitatea Sucevita
(27.01.2010, ora 00.23)

Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Gheorghe M., din localitatea Sucevita.
La sosirea pompierilor ardea acoperisul adapostului de furaje si al unei anexe, existand pericolul de propagare la locuinta, garaj si o pensiune, invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.50.
Au ars acoperisul adapostului de furaje si al anexei pe o suprafata de 90 mp, circa 2 tone furaje, circa 15 mc lemn de foc si utilaje de uz gospodaresc (tocator de furaje, abric, circular).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit, din cauza unui scurtcircuit electric produs de conductori electrici improvizati.
Pompierii au salvat locuinta, garajul si pensiunea, in valoare de aproximativ 860.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 20.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO