Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 31.01.2010
(31.01.2010)

Distrugere de gheata in localitatea Rusca
(29.01.2010)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, echipa pirotehnica si un echipaj din cadrul Detasamentului de pompieri Vatra Dornei impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Dorna Arini au intervenit pentru distrugerea podului de gheata format in zona podului rutier din localitatea Rusca, comuna Dorna Arini.
S-au executat mai multe detonari prin care s-a distrus gheata pe o lungime de 70 m si o latime de circa 6 m, fapt prin care s-a realizat un canal de scurgere si s-a slabit gheata din aval a zaporului. Aceasta interventie s-a realizat pentru a preveni iesirea apei din albie in conditiile cresterii temperaturilor si implicit a cresterii debitului raului Bistrita.
In continuare se monitorizeaza cursul raului Bistrita, atat de catre grupa operativa a inspectoratului cat si de Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din localitatile de pe valea Bistritei.

Incendiu in localitatea Manolea
(29.01.2010, ora 10.57)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ion C., din localitatea Manolea, comuna Forasti.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la doua locuinte si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.40, in limitele gasite.
Au ars circa 5 t furaje si constructia, construita din lemn, pe o suprafata de 74 mp, s-au degradat circa 3 t furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite de la un foc deschis in spatii deschise.
Pompierii au salvat locuintele si anexele invecinate, in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 1.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Vatra Moldovitei
(30.01.2010, ora 05.47)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei si Moldovita au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Ion N., din localitatea Vatra Moldovitei.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta in doua camere, de la parterul locuintei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.40.
Au ars mobilier, materiale textile si bunuri electrocasnice, pe o suprafata de 50 mp. S-au degradat camerele alaturate si peretii exteriori.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din sistemul de incalzire (soba).
Pompierii au salvat locuinta si anexele invecinate, in valoare de aproximativ 53.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Victima a incendiului M.A. (30 ani) ce prezenta arsuri de gradul I pe maini; acesta s-a ranit in timp ce salva bunurile materiale din interiorul locuintei. I s-a acordat primul ajutor medical de catre un echipaj din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta si a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite.

Incendiu in localitatea Praleni
(31.01.2010, ora 03.29)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Palaghiei B., din localitatea Praleni, comuna Poiana Stampei.
La sosirea echipajelor ardeau acoperisul si bunurile din interior, existand pericolul de propagare la anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.00.
Au ars acoperisul casei, pe o suprafata de 70 mp si bunuri de uz casnic (mobilier, haine, documente personale). S-au degradat peretii casei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului si a scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierii au salvat anexele invecinate (bucatarie, adapostul de animale), in valoare de aproximativ 8.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 30.000 lei.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO