Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Accident rutier in localitatea Campulung Moldovenesc
(11.02.2008)

(08.02.2008, orele 23.55)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu doua autospeciale si un echipaj de descarcerare pentru salvarea unor persoane implicate intr-un accident rutier, ce s-a produs în municipiul Campulung Moldovenesc, pe strada Calea Transilvaniei. In urma coliziunii a rezultat avarierea a patru autoturisme.
La sosirea echipajelor de pompieri si descarcerare au fost gasite un numar de cinci persoane ranite, dintre care doua, J. Camelia (19 ani) si C. Alexandru (21 ani) erau incarcerate.
Actiunea de descarcerare s-a încheiat la orele 23.40.
Salvari: 5 persoane ranite (U. Petru – 20 ani, U. Alexandru – 20 - ani, R. Catalin – 25 ani , J. Camelia - 19 ani si C. Alexandru 21 ani
Din fericire, nu s-au inregistrat pierderi de vieti omenesti.


Incendiu in localitatea Straja
(09.02.2008, orele 08.57)

Garda de Interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din comunele Straja si Falcau au intervenit cu 4 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria cetateanului T. Petru din localitatea Straja.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la adapostul de animale si sura acestuia, construite din lemn si acoperite cu sindrila, pe o suprafata de 120 mp. De asemenea, mai ardeau acoperisul casei pe o suprafata de 20 mp si doua magazii cu suprafata de 75 mp. In acest timp exista pericolul ca focul sa se extinda la doua case de locuit invecinate.
Incendiul a fost lichidat la orele 11.20, in limitele gasite.
Au ars: acoperisul casei pe o suprafata de 20 mp, adapostul de animale si sura pe o suprafata de 120 mp, doua magazii cu suprafata de 75 mp si aproximativ 4 tone de furaje.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efectul termic produs de instalatia electrica improvizata folosita la iluminarea surei.
Salvari: casa de locuit si anexele in valoare de aproximativ 200.000 RON.
Pagube: in urma incendiului au murit două animale (un cal si o vaca), pagubele totale ridicandu-se, din primele estimari ale proprietarului, la cca. 50.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu in municipiul Suceava
(09.02.2008, orele 11.07)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un agent economic cu profil de prelucrare a materialului lemnos cu sediul pe strada Calea Unirii nr. 31F din municipiul Suceava.
La sosirea detasamentului de pompieri, incendiul se manifesta la un siloz de depozitare a rumegusului. Rumegusul ardea mocnit în tubulatura de exhaustare si într-un ciclon (siloz) de depozitare, cu propagare în podul cladirii aflate sub ciclon.
Incendiul a fost lichidat la orele 13.30.
Au ars: aproximativ 50 de kilograme de rumegus.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat de o scanteie mecanica provenita de la un circular in functiune, in urma frecarii cu un corp metalic.
Salvari: Atelierul de tamplarie si bunurile materiale aferente. S-a reusit evacuarea a 5 tone de rumegus depozitat in ciclon. Valoarea aproximativa a bunurilor salvate se ridică la 540.000 RON.
Pagube: in urma incendiului pagubele materiale au fost nesemnificative.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Accident rutier in localitatea Uncesti
(10.02.2008, orele 20.30)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru salvarea unei persoane implicate intr-un accident rutier, care s-a produs in localitatea Uncesti, comuna Bunesti.
La sosirea echipajelor de pompieri si descarcerare, in urma coliziunii unui autoturism marca Dacia 1310 si un copac, au fost gasite un numar de doua persoane ranite, Ciprian C. (19 ani) si Catalin G. (17 ani), din care una era incarcerata.
Actiunea de descarcerare s-a incheiat la orele 20.55.
Salvari: 2 persoane ranite.
S-a degradat autoturismul in proportie de 70%.
Din fericire nu s-au inregistrat pierderi de vieti omenesti.


Incendiu in localitatea Bogdaneasa
(10.02.2008, orele 21.04)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Bogdanesti si Boroaia au intervenit cu 4 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria cetateanului Vasile S. din localitatea Bogdaneasa, comuna Bogdanesti.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul bucatariei, construite din lemn si acoperite cu sindrila si placi de azbociment, pe o suprafata de 70 mp, existand pericolul de propagare la cladirea de locuit si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la orele 22.30, in limitele gasite.
Au ars: acoperisul bucatariei, construite din lemn si acoperite cu sindrila si placi de azbociment, pe o suprafata de 70 mp.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat de scanteile iesite prin cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Salvari: casa de locuit si anexele gospodaresti in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului cca. 7.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Baltaru Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO