Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.02.2010
(14.02.2010)

Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(12.02.2010, ora 13.17)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe P., din municipiul Campulung Moldovenesc, str. 28 Noiembrie.
La sosirea echipajelor ardea acoperisul adapostului de animale si al grajdului (corp comun), existand pericolul de propagare la intreaga constructie, casa proprietarului si anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.50, in limitele gasite.
Focul a distrus acoperisul constructiei, pe o suprafata de aproximativ 150 mp, 1 tona plante furajere si circa 2 metri cubi de cherestea. S-au degradat peretii si tavanul constructiei, pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele si un autoturism, in valoare de aproximativ 200.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 15.000 lei.
Nu au fost victime.


Accident rutier pe raza comunei Horodnicu de Sus
(12.02.2010, ora 23.57)

Detasamentul de pompieri Radauti a fost solicitat sa intervina la un accident rutier produs pe raza comunei Horodnicu de Sus, DN17A, Km 65.
La sosire, militarii au gasit un autoturism marca Vauxhal Omega, care iesise de pe partea carosabila, izbindu-se violent de un copac.
In urma impactului, cei trei ocupanti ai masinii au ramas incarcerati.
Concomitent cu masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburanti si lubrifianti), pompierii au descarcerat victimele, Z.G. (soferul) – 19 ani si V.D. – 19 ani, ambii decedati.
Cel de-al treilea pasager, F.G. – 19 ani, a fost descarcerat (acesta fiind singurul supravietuitor) si predat echipajului Serviciului de Ambulanta Judetean.
Misiunea echipajului profesionist s-a incheiat la ora 00.42.


Salvare animale in comuna Gramesti
(13.02.2010, ora 20.27)

Militarii Garzii de interventie Siret au fost solicitati, sambata seara, sa intervina pentru salvarea unor animale, la gospodaria lui Toader G., din comuna Gramesti.
Acoperisul grajdului a cedat sub greutatea zapezii, prabusindu-se pe o suprafata de aproximativ 100 mp, blocand animalele aflate in interior.
Prin interventia militarilor, care au degajat in timp util resturile acoperisului prabusit, s-au salvat trei animale mari (o vaca si doua capre) si paisprezece pasari.
Misiunea s-a incheiat cu succes la ora 21.40.


Degajare arbori in municipiul Suceava
(13.02. - 14.02.2010)

In zilele de 13 si 14 februarie a.c., militarii Detasamentului de pompieri Suceava au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unor arbori, doborati de greutatea zapezii.
Astfel, sambata, in jurul orei 22.22, pompierii s-au deplasat pe str. Narciselor unde, un pin de o inaltime de circa 10 metri a cazut pe partea carosabila, avariind usor un autoturism marca VW Passat.
Duminica dimineata, ora 06.33, militarii au intervenit pe str. Lazar Vicol, unde un alt pin, de 5 metri inaltime, a cazut, blocand accesul autovehiculelor.
Militarii si-au indeplinit misiunile cu succes, indepartand arborii prabusiti si degajand drumurile.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO