Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 03.03.2010
(03.03.2010)

Incendiu in comuna Adancata
(02.03.2010, ora 14.02)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Alexandru V. din comuna Adancata.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit si doua anexe invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.10.
Focul a distrus acoperisul surii si al adapostului de animale, pe o suprafata de 100 mp, circa 4 tone fan si circa 250 kg cereale. S-au degradat peretii adapostului de animale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, provocat de un conductor electric amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, doua anexe si calul proprietarului, in valoare de aproximativ 40.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 5.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime.

Incendiu in localitatea Stroiesti
(03.03.2010, ora 07.15)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dumitru L. din localitatea Stroiesti.
La sosirea pompierilor ardea acoperisul casei de locuit, construit din lemn, o bucatarie construita din lemn si materiale combustibile din interiorul unei camere, pe o suprafata de 20 mp, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 10.03.
Au ars: acoperisul locuintei, pe o suprafata de 120 mp, bucataria, pe o suprafata de 28 mp si bunuri materiale din bucatarie si camera (2 paturi, 2 dulapuri, 2 televizoare si materiale textile). S-au degradat peretii interiori, pe o suprafata de 40 mp si planseul din lemn, pe o suprafata de 50 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din sistemul de incalzire (soba cu acumulare de caldura).
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 30.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei persoane, ce prezenta arsuri la cap si maini, dupa care au transportat-o la spital pentru investigatii amanuntite.
Victime ale incendiului: B.M. (79 ani) – decedata, L.E. (59 ani) – ranita.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO