Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 21.03.2010
(21.03.2010)

Incendiu in localitatea Musenita
(20.03.2010, ora 10.38)

Garda de interventie Siret impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Musenita au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui V. S., din localitatea Musenita.
La sosirea pompierilor ardeau acoperisul, mansarda si bunuri casnice, existand pericolul de propagare la intreg imobilul si Scoala cu clasele I, IV situata la circa 2 m.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.55.
Au ars acoperisul si mansarda casei de locuit, construite din lemn, pe o suprafata de 120 mp si mobilierul de la etajul cladirii. S-au degradat planseul constructiei, pe o suprafata de 100 mp si peretii .
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui aparat de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat parterul casei, anexele si scoala invecinata, in valoare de aproximativ 200.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 20.000 lei.
Victima a incendiului V.S. (64 ani) – arsuri de gradul I si II pe membrele superioare.


Incendiu in localitatea Stirbat
(20.03.2010, ora 13.21)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Udesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Traian G., din localitatea Stirbat, comuna Udesti.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.35, in limitele gasite.
Focul a distrus sura si adapostul de animale, construite din lemn, pe o suprafata de 40 mp, circa 4 t fan si 1 t cereale. S-au degradat aproximativ 1 t plante furajere.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs de un conductor electric defect.
S-a salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 15.000 lei, pagubele fiind estimate la 6.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO