Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 24.03.2010
(24.03.2010)

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(23.03.2010, ora 17.03)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Dorut R., din municipiul Vatra Dornei.
La sosirea pompierilor ardea acoperisul casei de locuit, construit din lemn cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la intreg imobilul.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.00.
Focul a distrus acoperisul constructiei, pe o suprafata de 20 mp. S-au degradat plafonul pe o suprafata de 20 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului deteriorat.
S-a salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 40.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 2.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime.


Incendii de vegetatie uscata


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a intervenit in doua locatii pentru localizarea si stingerea incendiilor astfel:
- Garda de interventie Vicovu de Sus a intervenit, in ziua de 23.03.2010, ora 14.02, cu doua autospeciale, in localitatea Straja, la un incendiu de vegetatie uscata pe o suprafata de 1,5 ha, pe un teren agricol ce apartine lui Petru J. Pompierii au salvat padurea invecinata in valoare de 250.000 lei.
- Garda de interventie Siret a intervenit, in ziua de 23.03.2010, ora 18.56, cu o autospeciala, in localitatea Calafindesti, la un incendiu de vegetatie uscata, pe o suprafata de circa 10 ha, pe un teren agricol ce apartine de Consiliul Local Calafindesti.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis (lasat nesupravegheat) pentru igienizarea terenului sau din neatentia fumatorilor.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO