Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.03.2010
(26.03.2010)

Degajare de persoana din fantana
(26.03.2010, ora 03.19)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un modul S.M.U.R.D. (descarcerare si ambulanta) pentru degajarea si salvarea unei persoane cazuta in fantana, in localitatea Dumbraveni.
La sosirea pompierilor s-a gasit o persoana, de sex feminin, cazuta in fantana, la o adancime de circa 11 m, plutind pe luciul apei. Aceasta a fost extrasa cu accesoriile din dotare (brau, ham, cordite) dupa care s-au executat manevre de resuscitare de catre echipajele S.M.U.R.D. si S.A.J. Suceava.
Interventia s-a incheiat la ora 05.00.
Victima a evenimentului R.C. (73 ani) – decedata.

Incendii de vegetatie uscata

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a intervenit in patru locatii pentru localizarea si stingerea incendiilor astfel:
- Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit, in ziua de 25.03.2010, ora 14.43, cu o autospeciala, in localitatea Lipoveni, com. Mitocu Dragomirnei, la un incendiu de vegetatie uscata pe o suprafata de 0,2 ha, existand pericolul de propagare la fondul forestier invecinat, pe un teren agricol ce apartine de Consiliul Local Mitocul Dragomirnei.
- Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit, in ziua de 25.03.2010, ora 16.01, cu o autospeciala, in com. Hantesti, la un incendiu de vegetatie uscata, pe o suprafata de circa 3 ha, pe un teren ce apartine de Ocolul silvic Adancata;
- Garda de interventie Siret a intervenit, in ziua de 25.03.2010, ora 16.07, cu o autospeciala, in localitatea Negostina, com. Balcauti, la un incendiu de vegetatie uscata, pe o suprafata de circa 5 ha, existand pericolul de propagare la fondul forestier invecinat, pe un teren ce apartine de consiliul local Balcauti;
- Garda de interventie Gura Humorului a intervenit, in ziua de 25.03.2010, ora 17.03, cu o autospeciala, in localitatea Poiana Micului, com. Manastirea Humorului, la un incendiu de vegetatie uscata, pe o suprafata de circa 20 ha, pe un teren ce apartine de consiliul local Manastirea Humorului.

Din primele cercetari a rezultat ca incendiile au izbucnit, din cauza folosirii focului deschis (lasat nesupravegheat) pentru igienizarea terenului.
Nu s-au inregistrat pagube materiale sau victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO