Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 29.03.2010
(29.03.2010)

Incendiu in comuna Calafindesti
(28.03.2010, ora 12.50)

Garda de interventie Siret si Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Calafindesti si Serbauti au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un adapost de animale ce apartine lui Vasile D., din comuna Serbauti, str. Principala.
La sosirea pompierilor ardeau acoperisul adapostului de animale si furajele depozitate in interior, existand posibilitatea de propagare la un alt adapost de animale, aflat in imediata apropiere. Din nefericire, pompierii au gasit in interior 144 de ovine moarte (122 de oi si 20 de miei), reusind sa salveze din calea flacarilor, la timp, alte 30.
Incendiul a fost lichidat in aproximativ 2 ore, insa militarii s-au retras la ora 23.15, dupa ce au fost rascolite toate paiele arse, pentru stingerea tuturor focarelor ce puteau reaprinde incendiul, si dupa evaluarea pagubelor.
Focul a distrus acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de aproximativ 900 mp, circa 20 de tone plante furajere si tamplaria adapostului (16 ferestre si 2 usi). S-au degradat alte 20 de tone de furaje, utilaje agricole si peretii constructiei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza instalatiei de iluminat improvizata.
Pompierii au salvat adapostul de animale invecinat in valoare de aproximativ 200.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 70.000 lei.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO