Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 01.04.2010
(01.04.2010)

Incendiu in localitatea Boura
(31.03.2010, ora 12.53)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Dumitru A., din localitatea Boura, com. Forasti
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta in interiorul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreg imobilul.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.45.
Focul a distrus bunuri casnice, mobilier si podeaua (din lemn) pe o suprafata de 35 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza sistemului de incalzire (soba) amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
S-a salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 10.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 2.500 lei.
Nu s-au inregistrat victime.

Asanare pirotehnica in comuna Rasca
(31.03.2009, ora 17.05)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, descoperit intr-o fantana din spatele Bisericii Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil, in comuna Rasca.
Munitia a fost observata de un cetatean, in timp ce se pregatea sa scoata apa din fantana. Acesta a anuntat postul local de politie, care a solicitat interventia echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Ajunsi la fata locului, pirotehnistii au identificat o grenada de mana defensiva, din Al Doilea Razboi Mondial, echipata cu focos, in perfecta stare de functionare.
Interventia s-a dovedit a fi complexa si riscanta, grenada aflandu-se la o adancime de aproximativ 2 metri, sub apa, acest fapt determinand solicitarea ajutorului Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Rasca, care a adus la fata locului o motopompa, pentru evacuarea apei.
Misiunea de identificare, ridicare, cercetare si detectare a fost ingreunata de izvorarea continua a apei, ce trebuia evacuata permanent, si de spatiul ingust in care se executa interventia.
Oamenii prezenti la slujba deniei (majoritatea copii) au fost protejati, fiind opriti in zonele de siguranta. Echipa pirotehnica a profitat de prezenta numarului mare de copii adunati la fata locului si, la incheierea interventiei, au facut un instructaj privind modul de comportare in astfel de situatii.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata intr-un poligon autorizat.
Misiunea de asanare s-a incheiat la ora 20.30, fara sa fie inregistrate victime omenesti sau pagube materiale.


Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO