Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 08.04.2010
(08.04.2010)

Campionatul de Karate-Do al Ministerului Administratiei si Internelor

In perioada 29 martie-01 aprilie a.c. a avut loc cea de-a XXI-a editie a Campionatului de Karate-Do al Ministerului Administratiei si Internelor (M.A.I.).
Stilurile de karate paricipante la competitie au fost: Shotokan, Goju-ryu, Wado-ryu, Kyokushin, Shaolin, Shito-ryu, Hon-Do-Ryu, Isshinryu, World Oyama Karate (ryu = scoala in limba japoneza).
Campionatul s-a desfasurat in Sala Polivalenta din Municipiul Braila. Au participat aproximativ 80 de sportivi de la toate structurile M.A.I. din tara.
Printre cei care au ocupat locuri onorabile s-a numarat si lt. Anamaria Lomicovschi, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, practicanta a stilului Shotokan. Shotokan foloseste atacuri lungi, din miscare, punand accent pe viteza, mobilitate, suplete. Toate stilurile folosesc doua exercitii de baza: kata (set de tehnici prestabilite mimand lupta cu adversari imaginari) si kumite (lupta cu adversar real). In karate sportiv se organizeaza competitii de kata si de kumite.
Astfel, la etapa finala a Campionatului National pe Ministerul Administratiei si Internelor, Anamaria Lomicovschi a ocupat locul III, medalie de bronz, la individual. In clasamentul final pe echipe, Anamaria si colegii sai - componenti ai echipei Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta-au urcat pe treapta a III-a.
Toti castigatorii au primit premii in bani, cupe, diplome si medalii din partea organizatorilor competitiei, respectiv, Prefectura Judetului Braila, Inspectoratul de Politie Judetean Braila, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dunarea al Judetului Braila si Directia de Tineret si Sport a Judetului Braila.
La manifestari a luat parte si presedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, chestorul de politie doctor Elisabeta Lipa care, la final, i-a felicitat pe toti cei prezenti si le-a oferit diplome speciale celor care au acordat sprijin organizarii si desfasurarii concursului.

Karate-do este o arta martiala japoneza introdusa in Japonia, si ulterior in lume, din Okinawa, in 1922. In japoneza kara inseamna gol, te inseamna mana iar do inseamna cale, rezultatul fiind calea mainii goale. In karate se utilizeaza lovituri cu mainile si picioarele, blocaje, secerari, prize, proiectari fiind un stil extern de lupta.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO