Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 18.04.2010
(18.04.2010)

Incendiu in localitatea Gramesti
(16.04.2010, ora 23.02)

Garda de interventie Siret a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe R., din localitatea Gramesti.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la adapostul de animale si depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la locuinta si o casa invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.50.
Focul a distrus adapostul de animale, construit din lemn, cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de aproximativ 200 mp, circa 3 tone fan, circa 200 kg porumb, 12 mc lemn de foc si circa 100 kg cartofi. S-au degradat peretii adapostului si 2 tocatori mecanice de furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza fumatului in locuri nepermise.
Pompierii au salvat casa proprietarului si locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 20.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Horodnicu de Sus
(16.04.2010, ora 21.04)

Garda de interventie Vicovu de Sus a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un adapost de animale ce apartine lui Viorel L., din localitatea Horodnicu de Sus.
La sosirea pompierilor ardea adapostul de animale, pe o suprafata de 40 mp fara a fi pericol de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.15.
Au ars acoperisul adapostului de animale, construit din lemn cu invelitoare din azbociment si planseul. S-au degradat peretii pe o suprafata de 40 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere (flacara) pentru a genera incendiu, de catre o persoana necunoscuta.
Pompierii au salvat 40 % din adapost, in valoare de aproximativ 4.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 3.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.Misiuni de asanari pirotehnice

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de lt.col. Anton Cristinel, a intervenit in ziua de 16.04.2010, ora 08.00, cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui proiectil exploziv, calibru 122 mm, in localitatea Carlibaba, pe drumul forestier Tibau.
Munitia a fost descoperita de catre muncitorii forestieri in timp ce transportau busteni din padure. Acestia au anuntat politia de frontiera, care a solicitat interventia echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Ajunsi la fata locului pirotehnistii au identificat un proiectil exploziv calibrul 122 mm, provenind din Primul Razboi Mondial, echipat cu focos, in perfecta stare de functionare.
La ora 13.20 echipa pirotehnica a intervenit, in localitatea Plesesti, comuna Vulturesti, pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei grenade de mana defensiva.
Un cetatean in timp ce sapa la fundatia casei, pentru a realiza o consolidare, a gasit o grenada. Acesta a anuntat postul de politie din comuna, care a solicitat interventia echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Echipa pirotehnica a detectat zona si a identificat o grenada de mana defensiva din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnistii, la incheierea interventiilor, au facut un instructaj cu cetatenii privind modul de comportare in astfel de situatii, fiindu-le puse in vedere, in eventualitatea executarii altor lucrari, sa sesizeze lucratorii celui mai apropiat post de politie sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta prin numarul 112, in vederea acordarii de asistenta tehnica de specialitate.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata intr-un poligon autorizat.
Misiunile de asanare s-au incheiat, fara sa fie inregistrate victime omenesti sau pagube materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO