Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 25.04.2010
(25.04.2010)

Incendiu in localitatea Frumosu
(25.04.2010, ora 05.03)
Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Frumosu si Vatra Moldovitei au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile S., din localitatea Frumosu.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la adapostul de animale si o anexa, construite din lemn, cu acoperis din tabla, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.30.
Focul a distrus adapostul de animale si o magazie, pe o suprafata de aproximativ 28 mp, circa 4 mc lemn de foc, circa 500 kg furaje, circa 280 kg cereale si unelte agricole .
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere (flacara) pentru a genera incendiu, de catre o persoana necunoscuta.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 250.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 10.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Liteni
(25.04.2010, ora 03.13)
Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Liteni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Vasile T., din localitatea Liteni.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta in interiorul casei de locuit si la acoperis, existand pericolul de propagare la o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.35.
Au ars acoperisul casei, construit din lemn cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de aproximativ 70 mp, elemente de tamplarie, mobilier, materiale textile si bunuri electrocasnice (televizor, frigider, aragaz) .
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii folosirii intentionate a sursei de aprindere (flacara) pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 80.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 60.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.Incendiu in localitatea Dornesti
(24.04.2010, ora 17.02)
Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa din gospodaria lui Gheorghe T., din localitatea Dornesti.
La sosirea echipajului ardea adapostul de animale, construit din lemn, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.00, in limitele gasite.
A ars acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de aproximativ 30 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs de un conductor electric improvizat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 30.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 1.200 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Radauti
(24.04.2010, ora 16.42)
Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa din gospodaria lui Sorin B., din municipiul Radauti
La sosirea pompierilor ardea adapostul de animale, depozitul de furaje si acoperisul bucatariei, construite din lemn cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la casa de locuit si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.50.
Focul a distrus adapostul de animale si depozitul de furaje, pe o suprafata de circa 160 mp, acoperisul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 45 mp, circa 4 t furaje si 2 mc cherestea. S-au degradat peretii bucatariei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unui motor electric lasat sub tensiune nesupravegheat.
Pompierii au salvat o vaca, 20 de pasari, casa de locuit si gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 350.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 50.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Vulturesti
(23.04.2010, ora 18.50)
Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vulturesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa din gospodaria lui Gheorghe H., din localitatea Vulturesti.
La sosirea pompierilor ardea adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.10, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale, pe o suprafata de aproximativ 10 mp si circa 500 kg furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul (H.V. – 5 ani).
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 20.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 500 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO