Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.04.2010
(26.04.2010)

Incendiu in localitatea Banesti
(25.04.2010, ora 10.20)
Detasamentul de pompieri Suceava impreuna Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fantanele au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Elenei F., din localitatea Banesti, comuna Fantanele.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit si la acoperisul anexelor, existand pericolul de propagare la intreg imobilul.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.30.
Focul a distrus acoperisul locuintei, pe o suprafata de aproximativ 40 mp, si acoperisul anexelor pe o suprafata de 30 mp. S-au degradat planseul si peretii constructiei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere (flacara) pentru a genera incendiu, de catre o persoana necunoscuta.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele si bunurile materiale, in valoare de aproximativ 7.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 5.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in municipiul Radauti
(25.04.2010, ora 13.30)
Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Elenei H., din municipiul Radauti.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent la bucataria de vara, construita din lemn cu acoperis din azbociment si la acoperisul casei de locuit, construit din lemn cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la patru gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.00.
Au ars acoperisul locuintei, pe o suprafata de aproximativ 120 mp, bucataria pe o suprafata de 30 mp, materiale textile si bunuri electrocasnice (frigider, aragaz) .
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric.
Pompierii au salvat casa de locuit si patru gospodarii invecinate, in valoare de aproximativ 500.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 15.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti. Din calea incendiului a fost salvata proprietara de 95 ani, nevazatoare.


Incendiu in localitatea Marginea
(25.04.2010, ora 20.35)
Detasamentul de pompieri Radauti, Garzile de interventie Solca si Vicovu de Sus impreuna cu Serviciile Volunatre pentru Situatii de Urgenta Sucevita, Volovat si Vicovu de Sus a intervenit cu opt autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la doua gospodarii ce apartin lui Ilie B. si Margaretei H., din localitatea Marginea.
La sosirea echipajelor ardea violent acoperisul locuintei si anexele Margaretei H. si anexele din gospodaria lui Ilie B., existand pericolul de propagare la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 23.20.
A ars: - la Margareta H.: acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 100 mp, anexele construite din lemn pe o suprafata de 170mp, circa 3 mc lemn de foc si circa 4 t furaje;
- la Ilie B.: acoperisul anexelor, pe o suprafata de 120 mp, circa 4 t furaje, 1 mc cherestea.
S-au degradat plafonul, peretii casei de locuit si bunuri casnice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul nesupravegheati G.V. - 9 ani si G.G. - 12 ani.
Pompierii au salvat 4 animale mari, pasari, locuinta lui Ilie B. si doua gospodarii invecinate, in valoare de aproximativ 600.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 50.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO