Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.05.2010
(02.05.2010)

Incendiu in comuna Horodnic de Sus
(30.04.2010, ora 11.38)
Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Horodnic de Sus si Horodnic de Jos au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Eufrosinei S., din comuna Horodnic de Sus.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la adapostul de animale, construit din lemn, cu invelitoare din sindrila, existand pericolul de propagare la casa si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.40, in limitele gasite.
Focul a distrus adapostul de animale pe o suprafata de circa aproximativ 136 mp, 1 tona de furaje si circa 6 mc lemn de foc. In incendiu au pierit un cal si o vaca.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere (flacara) pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 14.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 3.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.Incendiu in comuna Bosanci
(01.05.2010, ora 13.22)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile C., din comuna Bosanci.
La sosirea echipajelor ardeau acoperisul casei si lambriul din lemn al unui perete, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.00, in limitele gasite.
Focul a distrus circa 10 mp din acoperis si 6 mp din lambriul peretelui, degradandu-se alti 20 mp din acoperis.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unor scantei purtate de vant, provenite dintr-o soba metalica.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 50.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 2.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.Incendii de vegetatie uscata

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a intervenit in patru locatii pentru localizarea si stingerea unor incendii la vegetatie uscata astfel:
- Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciile private pentru situatii de urgenta ale societatilor Termica si Ambro au intervenit, in ziua de 30.04.2010, ora 19.03, cu cinci autospeciale, in municipiul Suceava, str. Energeticianului, la un incendiu de vegetatie uscata. La sosirea echipajelor ardea stuf pe o suprafata de 18 ha, de pe un teren ce apartine societatii ACET, existand pericolul de propagare la magistrala de gaze ce alimenteaza societatea Termica si la utilaje si baraci ce apartin societatii ACET.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza neglijentei unui fumator. Incendiul a fost lichidat la ora 23.45, fara incidente;
- Garda de interventie Gura Humorului a intervenit, in ziua de 01.05.2010, ora 14.48, in localitatea Manastirea Humorului, la un incendiu de vegetatie uscata ce se intindea pe o suprafata de circa 0,5 ha, existand pericolul de propagare la padurea invecinata. Terenul apartine de consiliul local Manastirea Humorului.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza folosirii focului pentru igienizarea terenului, lasat nesupravegheat. Incendiul a fost lichidat la ora 15.40, fara incidente, salvandu-se fondul forestier;
- Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu lucratori ai Serviciului voluntar pentru situatii de urgenta Moldovita si ai Ocolului Silvic Moldovita au intervenit, in ziua de 01.05.2010, ora 16.29, in comuna Moldovita, la un incendiu de vegetatie uscata (pe o suprafata de circa 4 ha), pe o pajiste ce apartine lui Dumitru C.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza folosirii focului pentru igienizarea terenului, lasat nesupravegheat. Incendiul a fost lichidat la ora 18.45, fara incidente, salvandu-se fondul forestier din apropiere;
- Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu lucratori ai Serviciului voluntar pentru situatii de urgenta Fundu Moldovei au intervenit, in ziua de 01.05.2010, ora 18.30, in comuna Fundu Moldovei, la un incendiu de vegetatie uscata (pe o suprafata de circa 4 ha), pe o pajiste ce apartine lui Emil H.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza neglijentei unui fumator. Incendiul a fost lichidat la ora 20.50, fara incidente, salvandu-se fondul forestier din apropiere;
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO