Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.05.2010
(06.05.2010)

Accident rutier pe raza localitatii Varfu Dealului
(15.05.2010, ora 22.19)

Detasamentul de pompieri Suceava a fost solicitat sa intervina la un accident rutier produs pe raza localitatii Varfu Dealului, DN 2E, Km 34+100.
Ajunsi la fata locului, militarii au gasit un autoturism marca Renault Megane care, dupa ce a iesit de pe partea carosabila a lovit un stalp de electricitate din beton. In urma impactului, stalpul s-a rasturnat peste autoturism, incarcerand trei din cei patru ocupanti ai masinii.
Pompierii au descarcerat victimele concomitent cu masurile de siguranta specifice luate in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburanti si lubrifianti).
Din nefericire, in accident si-a pierdut viata C.D. -13 ani. Celor trei raniti, I.M.I. - 21 ani, C.C. - 29 ani, P.I. - 23 ani, li s-a acordat primul ajutor dupa care au fost transportati la spital de catre ambulanta SMURD si colegii de la Serviciul de Ambulanta Judetean, pentru investigatii amanuntite.
Misiunea echipajului profesionist s-a incheiat la ora 23.58.


Incendiu in localiatea Plavalari
(06.05.2010, ora 02.33)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe B., din localitatea Plavalari, comuna Udesti.
La sosirea pompierilor ardea o anexa, compusa din sura si adapost de animale, construita din lemn si chirpici, cu invelitoare din azbociment, pe astereala din lemn, existand pericolul de propagare la casa si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.05, in limitele gasite.
Focul a distrus acoperisul anexei, pe o suprafata de 50 mp, 3 mc lemn de foc si circa 500 kg de paie. In urma incendiului s-au degradat peretii stabilimentului pe o suprafata de 30 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unei tigari nestinse.
Pompierii au salvat casa proprietarului si locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 70.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 6.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO