Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 13.05.2010
(13.05.2010)

Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor

In fiecare an, la Inaltarea Domnului, a intrat in traditie ca sa aducem un prinos de recunostinta eroilor neamului, care s-au jertfit pentru apararea pamantului stramosesc. De altfel, dupa primul razboi mondial, s-a hotarat ca in aceasta zi importanta a crestinismului, sa se sarbatoreasca si Ziua Eroilor, Romania devenind primul stat din lume care a decretat aceasta zi ca sarbatoare nationala.
Cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au participat la manifestarile comemorative organizate atat in centrul municipiului resedinta de judet cat si la monumente ale eroilor din Radauti, Falticeni, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Siret, Gura Humorului si Solca.
Asociatia Cultul Eroilor Suceava si primariile comunelor Baia, Cornu Luncii, Malini si Horodniceni au solicitat si li s-au pus la dispozitie militari ai institutiei noastre pentru garda la monument si pentru depuneri de coroane.
Conducerea inspectoratului a depus coroane de flori, iar Garda la drapelul de lupta si Garda de onoare au defilat, cinstind, asa cum se cuvine, memoria ostasilor nostri jertfiti in lupta pentru apararea tarii, credintei si neamului.
Sentimentul de jertfa si credinta stramoseasca nu trebuie sa slabeasca, ci trebuie cultivat in mintile tinerilor. Nu vom uita niciodata tarana eroilor, indiferent de arma pe care au purtat-o. Au fost ostasi ai tarii, au devenit eroi ai neamului si martiri ai credintei, prin jertfa carora noi existam.

Hristos S-a inaltat!

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO