Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 18.05.2010
(18.05.2010)

Incendiu in localitatea Poiana Micului
(17.05.2010, ora 19.08*)
Garda de interventie Gura Humorului a intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Radu G., din satul Poiana Micului, comuna Manastirea Humorului.
La sosirea pompierilor ardea adapostul de animale si acoperisul casei de locuit si al anexelor, existand pericolul de propagare la intreaga casa si la gospodaria din imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.40, in limitele gasite.
Focul a distrus adapostul de animale pe o suprafata de 150 mp, acoperisul casei pe o suprafata de 180 mp si acoperisul anexei pe o suprafata de 80 mp. S-au degradat peretii si tavanul locuintei, peretii anexei si un atelaj hipo. In incendiu au pierit 2 porci, 30 de pasari si cainele proprietarului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat casa, o anexa si locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 100.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 60.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Baia
(17.05.2010, ora 20.03*)
Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta Baia au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mihai M., din comuna Baia.
La sosirea pompierilor ardea adapostul de animale, construit din lemn, cu invelitoare din tigla, existand pericolul de propagare la casa de locuit si o gospodarie invecinata
Incendiul a fost lichidat la ora 22.30, in limitele gasite.
Focul a distrus adapostul de animale pe o suprafata de 80 mp, circa 8 mp cherestea, 8 usi, 14 ferestre si 3 mc lemn de foc.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit in timp ce proprietarul curata o poiata, prin afumare, folosind pentru acest lucru o torta. Scanteile provenite de la torta au fost purtate de vant si au aprins plantele furajere din adapostul de animale.
Pompierii au salvat casa proprietarului si gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 78.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 18.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO