Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 18.05.2010
(18.05.2010)

Comunicat de presa
din 18.05.2010

Astazi, 18 mai 2010, la ora 14.04, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat, prin numarul unic de urgenta 112, despre existenta unei emanatii de gaze la blocul 98, de pe str. Dimitrie Cantemir, din municipiul Suceava.
Inspectoratul penstru Situatii de Urgenta a procedat la deplasarea unei autospeciale, a modulului S.M.U.R.D. si a Grupei Operative, sub conducerea inspectorului sef, col. Ion Burlui.
La fata locului a fost constatata, la etajele III si IV ale imobilului, prezenta unui gaz puternic, intepator, tipul acestuia nefiind identificabil pe loc.
Militarii au luat masuri pentru evacuarea tuturor persoanelor din imobil (50 persoane), transportarea la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean a patru persoane (un barbat, doua femei si un copil) si ventilarea naturala a intregului imobil, informand in acelasi timp institutiile abilitate in managementul acestui tip de risc - Consiliul Judetean, Institutia Prefectului, Primaria Municipiului, Directia de Sanatate Publica, Agentia pentru Protectia Mediului si E-on Gaz, pentru depistarea sursei si a tipului de gaz. A fost solicitata interventia Politiei si a Jandarmeriei pentru asigurarea evacuarii, a pazei si protectiei locului interventiei.
Din informatiile detinute pana la emiterea comunicatului de presa, persoanele spitalizate sunt inafara oricarui pericol.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO