Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 22.05.2010
(22.05.2010)

Astazi, 22 mai 2010, la ora 09.26, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat, prin numarul unic de urgenta 112, ca digul de pe albia majora a paraului Risca, construit in zona fostei gropi de gunoi din comuna Bogdanesti, s-a erodat pe o lungime de 50 de metri liniari si o latime de 15 metri liniari, in sensul stang de curgere al apei, existand pericolul de a inunda localitatea (aproximativ 100 de gospodarii).
Inspectoratul penstru Situatii de Urgenta a procedat la deplasarea a 25 de militari din cadrul Detasamentului de pompieri Falticeni si a Grupei operative, sub conducerea inspectorului sef, col. Ion Burlui.
De asemenea, la fata locului au ajuns lucratori ai Consiliului local pentru situatii de urgenta al comunei Bogdanesti cu 2 vole, 17 militari de la Scoala de subofiteri jandarmi din Falticeni, lucratori ai Politiei si specialisti de la S.G.A.
Si la ora emiterii comunicatului se lucreaza pentru consolidare si protectie cu arbori din obstea comunei si se pun saci de nisip si piatra mare pentru intarirea digului.
Din ordinul prefectului, care este presedintele Consiliului judetean pentru situatii de urgenta, s-a convocat in sedinta extraordinara toti membrii C.J.S.U. pentru astazi, 22 mai, la ora 13.30, pentru a analiza situatiile de la Bogdanesti si din alte puncte vulnerabile din judet, in urma avertizarii hidrologice.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO