Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 23.05.2010
(23.05.2010)

Inundatii in judetul Suceava
(22-23.05.2010)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a intervenit pentru evacuarea apei rezultate in urma precipitatiilor abundente din ultimele zile in mai multe locatii, astfel:
22.05, ora 09.26, Inspectoratul penstru Situatii de Urgenta a procedat la deplasarea a 25 de militari din cadrul Detasamentului de pompieri Falticeni si a Grupei operative, sub conducerea inspectorului sef, col. Ion Burlui, in comuna Bogdanesti. Aici, digul de pe albia majora a paraului Risca era erodat pe o lungime de 50 de metri liniari si o latime de 15 metri liniari. S-a lucrat pentru consolidarea si intarirea digului, protejand astfel circa 100 de gospodarii ce se aflau in pericol de inundare. Misiunea s-a incheiat in jurul orei 23.35.
In cursul noptii apa a reusit sa rupa alti 10 metri liniari din dig, echipajele comitetului local pentru situatii de urgenta al comunei Bogdanesti, aflate la fata locului, au continuat sa puna saci de nisip pentru protectie. Se lucreaza si se monitorizeaza si la ora emiterii comunicatului, situatia fiind sub control.
22.05, ora 13.48, Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Suceava, unde strada din fata unei locuinte era inundata, fiind in pericol ca apa sa intre in casa si anexele proprietarului. S-a evacuat apa pe o suprafata de circa 200 mp.
22.05, ora 14.41, Garda de interventie Siret, cu o autospeciala si o motopompa, a intervenit pentru evacuarea apei (de pe o suprafata de circa 200 mp ) din curtea, adapostul de animale si o magazia de lemne ale unui cetatean, de pe str. Alexandru cel Bun, orasul Siret.
22.05, 14.50, Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit pe str. Viitorului, la locuinta lui Vasile R., unde era inundat subsolul casei de locuit (bucatarie, garaj, camara, alte anexe) din cauza ploilor abundente si a colmatarii canalizarii stradale. S-a evacuat apa de pe o suprafata de aproximativ 100 mp si 1 metru adancime.
22.05, ora 16.30, acelasi detasament a intervenit pe str. Magurii si a evacuat apa de pe o suprafata de circa 10 mp din subsolul unui garaj ce apartine lui Radu A.
22.05, ora 16.33, Garda de interventie Siret a evacuat apa de pe o suprafata de circa 20 mp si adancime 1 metru, din subsolul centralei termice a stadionului municipal din Siret.
22.05, ora 19.50, Detasamentele de pompieri Falticeni si Suceava au intervenit pentru evacuarea apei ce a inundat 3 gospodarii in localitatea Boroaia. Militarii au lucrat in cursul noptii, dimineata fiind schimbati, lucrul pentru evacuarea apei continuand si la ora emiterii buletinului informativ, situatia aflandu-se sub control.


Incendiu in localitatea Lupcina
(23.05.2010, ora 02.30)

Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta Ulma au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Paraschivei I., din satul Lupcina, str. Ulma.
La sosirea pompierilor ardea casa de locuit, construita din lemn si acoperita cu sindrila, existand pericolul de propagare la anexele gospodaresti, casele invecinate si padurea din apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.00.
Focul a distrus casa de locuit pe o suprafata de circa 60 mp, bunuri casnice si electrocasnice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unui cablu electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat anexele, adapostul de animale, casele invecinate si fondul forestier, in valoare de aproximativ 600.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 100.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Accident rutier pe raza localitatii Prisaca Dornei
(23.05.2010, ora 04.54)

Detasamentele de pompieri Campulung Moldovenesc si Suceava au intervenit cu doua autospeciale la un accident rutier produs in comuna Vama, pe raza localitatii Prisaca Dornei, DN 17.
In urma coliziunii dintre doua autoturisme a rezultat incarcerarea a 3 persoane.
S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburanti si lubrifianti), concomitent cu descarcerarea persoanelor imobilizate si acordarea primului ajutor medical.
Victime ale accidentului: C.B. (19 ani), S.O. (19 ani) si G.C. (19 ani) – raniti. Acestia au fost transportati la spital de catre echipajele S.A.J. pentru investigatii amanuntite.
Misiunea s-a incheiat la ora 06.00.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO