Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in localitatea Preutesti
(18.02.2008)

Incendiu în localitatea Preuteşti
(17.02.2008, orele 10.22)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Preutesti au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria cetateanului S. Dumitru, din localitatea Preutesti.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la planseul din lemn pe o suprafata de cca 6 mp, cu posibilitati de propagare la intreaga locuinta si o anexa.
Incendiul a fost lichidat la orele 11.20, in limitele gasite.
Au ars: cca 6 mp planseu din lemn. S-au degradat cca 20 mp planseu din lemn.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de cosul de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Salvari: casa de locuit si o anexa, in valoare de aproximativ 30.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului cca 500 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Accident rutier in localitatea Stroiesti
(17.02.2008, orele 11.24)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si un modul SMURD pentru salvarea unei persoane implicate intr-un accident rutier, care s-a produs pe raza localitatii Stroiesti, drumul european E576.
La sosirea echipajelor, un autoturism marca Peugeot, condus de Danut C., era intrat intr-un capat de pod. In urma evenimentului a rezultat trei victime, pasageri din autoturism, cu rani usoare.
Echipa de descarcerare a inlesnit accesul rapid catre cetateanul Emil M. (29 ani), echipa medicala acordandu-i imediat primul ajutor. Dupa ingrijirile medicale efectuate la fata locului victima a fost transportata la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru investigatii amanuntite. Celelalte doua persoane au fost preluate de catre echipele de urgenta ale spitalului judetean.
Actiunea de salvare s-a incheiat la orele 11.45.
Salvari: 1 persoană ranita.
Din fericire nu s-au inregistrat pierderi de vieti omenesti.


Incendiu in localitatea Praxia
(17.02.2008, orele 17.32)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fantana Mare au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria cetateanului Ionel L., din localitatea Praxia, comuna Fantana Mare.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la planseul din lemn pe o suprafata de cca 2 mp, cu posibilitati de propagare la intreaga locuinta si anexe.
Incendiul a fost lichidat la orele 18.15, in limitele gasite.
Au ars: cca 2 mp planseu din lemn al centralei termice. S-au degradat cca 3 mp planseu din lemn.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de cosul de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Salvari: casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului cca 150 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu in localitatea Salcea
(17.02.2008, orele 19.57)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un autoturism marca Renault Megane, apartinand lui Liviu P.
La sosirea garzii de interventie, ardeau materialele combustibile din interiorul autoturismului. Nu exista pericolul de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la orele 20.35.
Au ars: autoturismul, in proportie de 90%, acte si bunuri personale ale proprietarului.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de sigurantele fuzibile defecte sau supradimensionate.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului cca 15.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Baltaru Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO