Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 24.05.2010
(24.05.2010)

Acoperis de bloc afectat de vant in municipiul Suceava
(23.05.2010, ora 16.47*)

Detasamentul de pompieri Suceava s-a deplasat cu doua autospeciale in municipiul Suceava, pe str. Viitorului, la blocul D1 unde, rafale de vant ce bateau cu viteze de aproximativ 70 km/h au smuls invelitoarea din tabla a blocului, pe o suprafata de circa 20 mp.
In cadere, tabla a avariat doua autoturisme.
Militarii au indepartat elementele de constructie de pe o suprafata de aproximativ 20 mp si au fixat alte 9 coli de tabla ce prezentau pericol de prabusire, punand in pericol vietile trecatorilor.
Misiunea s-a incheiat, fara incidente, la ora 17.45.

Acoperis afectat de vant la Gara Suceava Nord
(23.05.2010, ora 17.50*)

Imediat dupa incheierea misiunii din cartierul Obcini, Detasamentul de pompieri Suceava s-a deplasat cu o autospeciala si o autoscara la Gara Suceava Nord unde, tot din cauza rafalelor de vant, invelitoarea din tabla a acoperisului garii a fost smulsa pe o suprafata de aproximativ 300 mp.
La fata locului au sosit si Comitetul local pentru situatii de urgenta, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, militari din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi si lucratori ai Politiei comunitare.
S-a lucrat la fixarea a 50 mp din invelitoare si au fost indepartate elementele de constructie smulse de vant ce se aflau pe carosabil.
Misiunea s-a incheiat, fara incidente, la ora 19.10.

Incendiu in comuna Sucevita
(24.05.2010, ora 01.12*)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta Sucevita au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin alimentar ce apartine lui Viorel B., in comuna Sucevita.
La sosirea pompierilor ardeau acoperisul si interiorul magazinului, existand pericolul de propagare la magazinele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.00, in limitele gasite.
Focul a distrus acoperisul magazinului (sindrila) pe o suprafata de circa 50 mp, interiorul magazinului, produse alimentare, casa de marcat, mobilierul din lemn si alte bunuri.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unei cutii de conexiuni neizolata corespunzator.
Pompierii au salvat cele doua magazine invecinate, in valoare de aproximativ 180.000 lei, pagubele estimate fiind de circa 31.000 lei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO