Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 31.05.2010
(31.05.2010)

Inundatii in judetul Suceava
(30.05.2010, ora 17.36)

In urma ploilor abundente cazute in ziua de 30.05.2010, paraul Paltinoasa a iesit din matca, pe raza comunei Paltinoasa, ducand la ruperea digului de protectie, pe o lungime de 25 m si inundarea unei suprafete de aproximativ 4,5 ha de teren agricol, existand pericolul de inundare a 25 de gospodarii.
La fata locului au intervenit grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, Garda de interventie Gura Humorului, Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu lucratori din cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului Judetean de Politie, specialisti ai Serviciului de Gospodarire a Apelor si membri ai Institutiei Prefectului Judetului Suceava si ai Consiliului Judetean Suceava.
S-a decolmatat albia paraului Paltinoasa si s-a creat un dig de protectie din arbori si saci cu nisip redirectionand cursul apei pe vechiul amplasament.
Interventia s-a incheiat la ora 00.20. In momentul de fata situatia este normalizata si se monitorizeaza toate cursurile de apa pentru a preveni eventualele situatii de urgenta ce pot aparea.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO