Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in localitatea Radauti
(19.02.2008)

(18.02.2008, orele 16.34)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Radauti au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un agent economic cu profil de prelucrare a materialului lemnos, cu sediul in str. Iacob Zadik, din municipiul Radauti. Pentru lichidarea incendiului au fost chemate in sprijin garzile de interventie din Siret si Vicovu de Sus, cu cate o autospeciala.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau depunerile de lac aflate pe pardoseala si pereti, pe o suprafata de cca 700 mp, din hala de productie, cu posibilitate de propagare la sectiile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la orele 17.50, in limitele gasite.
Au ars: depunerile de lac aflate pe pardoseala si peretii halei pe o suprafata de cca 700 mp, stelaje si gratare din lemn ce se aflau in sectie.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic datorita nerespectarii normelor de sudura-taiere.
Salvari: hala de productie in valoare de aproximativ 150.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului cca 500 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.Incendiu in localitatea Panaci
(18.02.2008, orele 16.58)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Panaci si Saru Dornei au intervenit cu trei autospeciale si doua motopompe pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un agent economic cu profil de prelucrare a laptelui din localitatea Panaci.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta violent la acoperisul cladirii pe o suprafata de cca 400 mp, cu posibilitate de propagare la cladirile invecinate si la doua autocamioane ce se aflau in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la orele 20.30.
Au ars: asteriala din lemn a acoperisului din tabla Lindab, pe cca 400 mp, planseul depozitului de marfa pe o suprafata de cca 25 mp si planseul centralei termice pe cca 50 mp.
Cauza incendiului este in curs de cercetare.
Salvari: cladirile invecinate, anexele fabricii si doua autocamioane, in valoare totala de aproximativ 2.000.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului cca 100.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu in localitatea Capu Codrului
(18.02.2008, orele 20.34)

Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Berchisesti au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la casa de locuit apartinand Ilenei B. din localitatea Capu Codrului, comuna Berchisesti.
La sosirea garzii de interventie, ardea casa de locuit construita din lemn, cu acoperis din sindrila, pe o suprafata de cca 80 mp.
Incendiul a fost lichidat la orele 22.30.
Au ars: casa de locuit, pe o suprafata de 80 mp.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat de jarul cazut din soba nesupravegheata si alimentata defectuos, structura din lemn a casei favorizand propagarea cu rapiditate a flacarilor.
Salvari: casa invecinata, in valoare de cca 7.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarei cca 6.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Baltaru Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO