Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 17.06.2010
(17.06.2010)

Incendiu in municipiul Falticeni
(16.06.2010, ora 12.41*)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat intr-un bloc de pe str. 2 Graniceri, din municipiul Falticeni.
Pompierii au fost anuntati despre faptul ca iese fum prin fereastra apartamentului situat la etajul III, care apartine Zoitei P.
La sosirea echipajului ardeau alimente dintr-un vas de gatit si materiale textile.
Militarii au patruns in apartament, coborand cu cordita de salvare de la apartamentul situat la etajul IV, localizand si lichidand incendiul, dupa care au aerisit apartamentul, inundat cu fum.
Au ars alimentele din vasul aflat pe aragaz si materiale textile.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarii provenita de la aragazul aprins, lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat apartamentul, misiunea incheindu-se, fara incidente, la ora 13.35.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Inundatii in comuna Iacobeni
(16.06.2010, ora 15.23*)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit pentru indepartarea aluviunilor si resturilor de exploatare forestiera, aduse in urma ploilor torentiale, pe DN17 - km 153+600, care blocau drumul pe o lungime de aproximativ 600 de metri.
Dupa ce si-au indeplinit misiunea, redand circulatiei DN17, in jurul orei 15.59, pompierii dorneni s-au deplasat, in aceeasi localitate, unde, impreuna cu lucratori ai Serviciului voluntar pentru situatii de urgenta Iacobeni si ai Sectiei C.N.A. Drumuri Nationale - Campulung Moldovenesc, au intervenit pentru evacuarea apei din jurul unui bloc de locuinte.
Din cauza ploilor, paraul Rau a iesit din matca, inundand terenul din jurul blocului pe o suprafata de aproximativ 400 mp, existand pericolul cresterii nivelului apei si inundarii imobilului, acesta aflandu-se sub cota DN 17. De asemenea, au fost inundate un numar de 20 magazii de lemne, 5 garaje, 1 adapost pentru pasari si 1 atelier, apa avand o adancime de circa 50 de centimetri.
Cu ajutorul motopompei si al tuburilor de absorbtie, echipele de interventie au evacuat apa, au deviat cursul paraului in matca si au decolmatat, folosind un buldoexcavator, podetul care provoca inundarea curtii blocului.
Misiunea s-a incheiat, fara incidente, la ora 01.00.

Incendiu in localitatea Demacusa
(16.06.2010, ora 17.14*)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciile voluntare pentru situatii de urgenta ale comunelor Moldovita si Vatra Moldovitei au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile U., din satul Demacusa, comuna Moldovita.
La sosirea pompierilor ardea acoperisul adapostului de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexele invecinate.
Focul a distrus acoperisul adapostului de animale si circa 4 tone de plante furajere, degradandu-se peretii constructiei si unelte ale gospodarului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui trasnet.
Pompierii au salvat locuinta si anexele, misiunea incheindu-se, fara incidente, la ora 19.35.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Manastirea Humorului
(17.06.2010, ora 04.59*)

Garda de interventie Gura Humorului a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Traian C., din comuna Manastirea Humorului, str. Dulcea. Din cauza orei matinale, incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere.
La sosirea pompierilor ardeau adapostul de pasari si sura, acoperisul casei de locuit, magazia de lemne, peretele exterior si acoperisul bucatariei de vara, existand pericolul de propagare la un atelier de tamplarie si o locuinta invecinata.
Focul a distrus acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 120 mp, adapostul de animale si sura pe o suprafata de 120 mp, magazia de lemne pe o suprafata de 100 mp, peretele si acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de 30 mp si circa 3 tone de fan. S-au degradat peretii si planseul casei. In incendiu au pierit 6 vaci, 1 cal si 10 pasari, pompierii reusind sa salveze din calea flacarilor cainele gospodarului si 4 pasari.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui conductor electric defect.
Militarii au salvat restul casei de locuit, atelierul de tamplarie si locuinta invecinata, misiunea incheindu-se la ora 08.15.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Neagra Sarului
(17.06.2010, ora 05.00*)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin al carui administrator este Ioan M., din satul Neagra Sarului, comuna Saru Dornei.
La sosirea pompierilor ardea acoperisul magazinului, construit din lemn si acoperit cu tabla, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexele invecinate.
A ars acoperisul magazinului pe o suprafata de circa 90 mp, degradandu-se planseul si peretii interiori.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui boiler electric lasat sub tensiune, nesupravegheat.
Militarii au salvat restul magazinului, locuinta si anexele, misiunea incheindu-se, fara incidente, la ora 08.00.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO