Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 20.06.2010
(20.06.2010)

Inundatii in localitatea Capu Codrului
(19.06.2010, ora 18.35)

Sambata, 19 iunie a.c., ora 18.35, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava s-a anuntat ca paraul Paltinoasa a iesit din matca, prin ruperea digului de protectie pe o lungime de aproximativ 15 metri liniari, inundand o suprafata de circa 4 hectare de teren arabil, cu apa si arocamente, existand pericolul de inundare a 20 de gospodarii.
Grupa operativa a inspectoratului si Detasamentul de pompieri Suceava au intervenit cu 15 militari, sub comanda inspectorului sef, colonelul Ion Burlui, alaturi de 7 subofiteri jandarmi, 2 agenti de politie si 21 de lucratori ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa. Au mai fost prezenti la fata locului subprefectul Ionut Cretuleac si un reprezentant al S.G.A. Suceava.
S-a decolmatat albia paraului Paltinoasa si s-a creat un dig de protectie din arbori, gard din impletituri de nuiele si saci cu nisip, cursul apei fiind redirectionat pe vechiul amplasament.
Misiunea s-a incheiat, fara incidente, la ora 22.00.
Peste noapte s-a monitorizat zona, pana la ora transmiterii buletinului informativ neinregistrandu-se probleme deosebite.

Incendiu in comuna Volovat
(20.06.2010, ora 01.41*)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta Volovat au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile M., din comuna Volovat.
La sosirea echipajelor ardea mobilierul de bucatarie, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexele gospodaresti. Incendiul a fost lichidat imediat, pagubele fiind limitate.
A ars mobilierul de bucatarie, degradandu-se aragazul, hota, un geam si peretii bucatariei pe o suprafata de aproximativ 50 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarii provenita de la aragazul aprins, lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat locuinta si anexele, misiunea incheindu-se, fara incidente, la ora 01.55.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO