Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 22.06.2010
(22.06.2010)

Degajare de persoana in urma unei explozii la Falticeni
(21.06.2010, ora 14.47*)

Luni dupa-amiaza, la ora 14.47, Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu 2 autospeciale si 3 ofiteri si 9 subofiteri in municipiul Falticeni, strada I. Dragoslav, unde a avut loc o explozie la o casa de locuit, apartinand numitului V.V.
La sosirea echipajului de pompieri la locul interventiei s-a gasit un perete exterior dizlocat in urma exploziei, iar proprietarul V.V., de 56 de ani, era blocat sub daramaturi.
Imediat s-a trecut la deblocarea persoanei de sub perete, predarea acestuia la echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta si la indepartarea elementelor de constructie ce prezentau pericol de prabusire.
Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 15.35.
Cauza probabila o reprezinta acumulari de gaz in interiorul unei case.
A existat si o victima, un barbat de 56 de ani, care a fost scos de sub peretele daramat si transportat la spital de catre ambulanta SAJ.

Ardere necontrolata la Suceava
(20.06.2010, ora 18.05*)

Luni, 20 iunie a.c., Detasamentul de pompieri Suceava a fost anuntat de faptul ca pe Calea Unirii, la o societate care se ocupa cu colectarea si depozitarea autoturismelor casate, a izbucnit un incendiu la deseurile provenite din colectare si depozitare a autoturismelor casate.
La fata locului, s-a deplasat un echipaj format din 9 militari cu o autospeciala pentru stins incendii, unde ardeau deseuri din materiale textile, mase plastice, cauciuc, uleiuri in cantitate de aprox. 2000 de kg., existand pericolul de propagare la intregul parc de autovehicule si la doua cladiri invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.00.
Au ars aprox. 2000 de kg. deseuri din materiale textile, mase plastice, cauciuc, uleiuri, etc.
Cauza probabila de producere a incendiului au fost scantei mecanice aparute la un ferastrau mecanic.
Pompierii au salvat cele 2 cladiri invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Gospodarie incendiata la Moara
(21.06.2010, ora 22.18*)

In data de 21 iunie a.c., ora 22.18, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Suceava a fost anuntat prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112 despre producerea unui incendiu la o gospodarie din comuna Moara, apartinand lui Ioan P.
Imediat, la fata locului s-au deplasat 20 de militari cu 3 autospeciale pentru stins incendii de la Detasamentul de pompieri Suceava, precum si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Moara cu o autospeciala.
La sosirea militarilor ardea adapostul de animale, depozitul de furaje pe o suprafata de 150 mp si acoperisul a doua anexe construite din lemn si acoperite cu tabla pe o suprafata de 50 mp, precum si 6 tone de fan, cu pericol de propagare la 2 case de locuit si anexe.
Au ars acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 50 mp, depozitul de furaje pe o suprafata de 100 mp, acoperisul a doua anexe pe o suprafata de 50 mp. si 4 tone de fan.
Pompierii militari au salvat cele doua locuinte invecinate si anexele.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a pornit, cel mai probabil, de la un trasnet.Inundatii in judetul Suceava
(21-22.06.2010)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a intervenit in zilele de 21 si 22 iunie a.c. pentru evacuarea apei din mai multe localitati ale judetului:
- 21.06.2010, ora 22.21*, in municipiul Suceava pompierii de la Detasamentul Suceava au intervenit cu o autospeciala si o motopompa remorcabila pentru evacuarea apei din subsolul unui restaurant aflat pe strada Trandafirilor; evacuarea apei de pe carosabil si desfundarea canalizarii de sub pasarela CF din comuna Scheia, de pe DN 17; evacuarea apei dintr-un subsol inundat de pe strada Corneliu Coposu; evacuarea apei dintr-un subsol al unui bloc de locuit de pe strada V. Bumbac. Totodata, se intervine si la ora actuala pentru evacuarea apei dintr-o arhiva aflata la parterul pavilionului unei societati comerciale din Suceava.
- 21.06.2010, ora 22.24*, in municipiul Suceava, un numar de 11 militari de la Detasamentul de pompieri Suceava si Falticeni au intervenit cu 2 autospeciale si o motopompa pentru evacuarea apei din subsolul Spitalului Sf. Ioan cel Nou Suceava si din 2 camine aflate in imediata apropiere; pentru evacuarea apei din subsolul blocului nr. 9 de pe strada Curtea Domneasca; pentru evacuarea apei dintr-o magazie de pe strada Dionisie Para; evacuarea apei din 2 locuinte de pe strada Cernauti si dintr-un depozit de covoare aflat pe strada Traian Vuia.
- 21.06.2010, ora 23.30*, in municipiul Suceava, echipajul de pompieri a intervenit cu 2 autospeciale si o motopompa pentru evauarea apei rezultata in urma ploilor torentiale din 4 locuinte aflate pe strada G. Al. Ghica, Strada Biruintei si Aleea Dumbravii.
- 22.06.2010, ora 03.50*, in orasul Frasin, Grupa operativa a inspectoratului, Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentul Suceava a intervenit cu 2 autospeciale si 3 motopompe transportabile, alaturi de un echipaj format din 27 de jandarmi. La ora transmiterii buletinului, interventia era in curs de desfasurare.
- 22.06.2010, ora 05.44*, Detasamentul de pompieri Cimpulung Moldovenesc, impreuna cu inspectorul sef al ISU Suceava au intervenit pentru decolmatarea caii ferate in comuna Prisaca Dornei, la km. 58+570. Interventia este in curs de desfasurare.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO