Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 24.06.2010
(24.06.2010)

Interventii ale pompierilor militari in urma fenomenelor meteo periculoase

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a continuat si in data de 23 iunie a.c. misiunile de evacuare a apei, inlaturare a efectelor fenomenelor meteo periculoase si monitorizare a situatiilor de urgenta.
Astfel, la ora 10.50, Detasamentele de pompieri Falticeni si Suceava, au actionat cu doua autospeciale si trei motopompe in satul Barasti, comuna Boroaia.
Echipajele pompierilor militari, alaturi de Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta al comunei, care a adus un buldoexcavator si o vola, au lucrat pentru crearea unui dig de protectie, din saci de nisip, si au evacuat apa dintr-un canal colector, subdimensionat, deoarece paraul Rasca iesise din matca, punand in pericol de inundare un numar de 25 de gospodarii.
Misiunea s-a incheiat in aceasta dimineata (24.06.2010), dupa o munca asidua, in jurul orei 7.30, echipajele salvand bunurile satenilor din calea apelor.
Tot ieri, la ora 11.40, Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala in sprijinul unei ambulante ce apartine S.A.J. Falticeni, care a ramas blocata din cauza drumului devenit impracticabil in urma ploilor torentiale. Autospeciala militarilor a tractat ambulanta pe o distanta de circa 3 km, personalul medical reusind apoi sa-si continue misiunea, transportand pacientul (un copil in varsta de 1 luna) la Spitalul municipal Falticeni.
Si in municipiul resedinta de judet au continuat misiunile de evacuare a apei, incepand cu ora 12.53, cand, Detasamentul de pompieri Suceava a trimis o autospeciala si o motopompa pentru evacuarea apei din beciul locuintei lui Adrian I., de pe str. Plevnei. La ora 20.30, militarii suceveni s-au deplasat pe str. Tabacarilor, evacuand apa din beciurile locuintelor lui Dorel M. si a Savetei B.
Garda de interventie Gura Humorului a fost solicitata, la ora 13.02, sa intervina pentru evacuarea apei din beciurile si curtile a trei gospodarii inundate, din orasul Gura Humorului, str. Stefan cel Mare. Militarii, cu o autospeciala si o motopompa, au evacuat apa din gospodariile lui Gheorghe F., Ioan C. si Cristina S., incheindu-si misiunea la ora15.15.
Grupa operativa a inspectoratului a monitorizat situatiile de urgenta, in cursul zilei de ieri, in satul Capu Codrului, comuna Paltinoasa, unde, paraul Paltinoasa ajunsese la aproximativ 40 de metri de calea ferata.
O alta zona monitorizata a fost in satul Slatioara, comuna Stulpicani, aici, DJ177 E fiind distrus pe o lungime de 20 de metri, aproximativ 200 de gospodarii ramanand izolate.
Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc, cu 2 autospeciale si o barca pneumatica, continua si astazi operatiunile de cautare a lui V.V.C., barbatul de 43 de ani care a cazut in apele paraului Moldovita, pe raza comunei Vatra Moldovitei.
Lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au monitorizat podul peste raul Suceava, in zona Itcani, din cauza faptului ca apa a depasit cota de atentie cu circa 18 cm, solicitand in acest sens interventia unor echipaje ale politiei circulatie pentru a restrictiona viteza de deplasare a autovehiculelor peste pod. De asemenea, este monitorizat si cursul raului Siret, pe raza comunei Zvoristea.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO