Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Accident rutier in municipiul Suceava
(21.02.2008)

(20.02.2008, orele 12.57)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si un modul SMURD in urma solicitarii pentru accidentarea unui pieton de catre un autoturism. Accidentul a avut loc pe str. Grigore Alex. Ghica din municipiul Suceava, unde, vehiculul condus de cetateanul american Matthew El.R. a accidentat un copil de sex feminin, in varsta de aproximativ 7 ani.
La sosirea echipajelor la fata locului, copilul era intins pe canapeaua autoturismului cetateanului implicat an accident. S-a trecut la evaluarea situatiei in care se afla victima, observandu-se un traumatism cranio cerebral acut inchis. Fetita a fost transportata apoi de urgenta la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” pentru investigatii complete. Datorita socului in care se afla victima nu a putut fi stabilita imediat identitatea sa.
Actiunea de salvare s-a incheiat la ora 13.08.
Salvari: 1 persoana ranita.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.

Incendiu in localitatea Suceava
(20.02.2008, orele 21.42)

Detasamentul de pompieri Suceava a actionat cu doua autospeciale in urma unei alarmari de incendiu in municipiul Suceava, pe str. Victoriei.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la cablajul electric din cutia terminala a unui Punct de Transformare, apartinand de E-ON Moldova - Sucursala Suceava. In acest timp exista pericolul ca incendiul sa se propage la intreaga instalatie din punctul de transformare. La fata locului au ajuns si echipa de interventie a E-ON Moldova – Sucursala Suceava si un reprezentant al Consiliului Local pentru Situatii de Urgenta al Primariei Suceava. Incendiul a fost localizat si lichidat cu un stingator cu pulbere P6.
Incendiul a fost lichidat la orele 21.50.
Din primele cercetari la fata locului incendiul a izbucnit datorita efectului termic al curentului electric in urma aprinderii materialului plastic ce invelea un cablu electric imbatranit (deteriorat).
Salvari: a fost salvat punctul de transformare cu aparatura aferenta in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Pagube: din primele estimari, cca 100 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.


Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Baltaru Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO